Hollandse Nieuwe We Be Naked is een vedetteploeg Hollandse Nieuwe We Be Naked is een vedetteploeg

“Ik probeer zo puur mogelijk te zijn”

Hollandse Nieuwe We Be Naked is een vedetteploeg

“Ik probeer zo puur mogelijk te zijn”

De Hollandse Nieuwe van deze week is We Be Naked, een Amsterdams kwartet dat bestaat uit muzikanten die in andere bands zitten. Zo is Bas Jacobs van Pfaff van de partij, Norma Jean’s Marloes van Asselt, Check 1-2 drummer Peter van Rijn en studiotechnicus Marcel van Rooij.

“Ik probeer zo puur mogelijk te zijn”

Je kan een band beginnen via oproepen, Marktplaats, of je stelt gewoon een groep samen met muzikanten uit andere bands. Dat laatste wordt vaak een ‘supergroep’ genoemd. Of we Hollandse Nieuwe We Be Naked al super mogen noemen, kunnen we nog niet zeggen. Het kwartet heeft nog niet in Nederland gespeeld, maar met muzikanten van Pfaff, Check 1-2 en Norma Jean is de eerste stap in ieder geval gezet.

WIE IS WE BE NAKED?
“We Be Naked is een levensstijl. Nee, grapje. We Be Naked zijn Bas Jacobs van Pfaff, Peter van Reijn en Marcel van Rooij en ik, Marloes van Asselt. We zijn in februari begonnen met repeteren en hebben een bepaalde sound gezocht. In plaats van meteen in Nederland optreden, hebben we gespeeld in Engeland. De eerste paar concerten ben je eigenlijk ook aan het repeteren en nu zijn we klaar voor optredens in Nederland.”

WAAR KOMT DE NAAM VANDAAN?
“Van Bas Jacobs die een briefje onder zijn ruitenwisser vond na een optreden in Engeland. Daarop stonden de woorden ‘Be Naked’. Geheimzinnig…”

3VOOR12OORDEEL: WE BE NAKED IS HALF-NAAKT: MET SPAARZAME INSTRUMENTATIE ZOEKT DE BAND HET VOORAL BIJ GRUIZIGE SIXTIES-POP. HET AANKLEDEN GEBEURT DOOR HET GEBRUIK VAN EEN KEUR AAN VERSCHILLENDE STIJLEN.
“Nou, wat kan ik daar nou meer aan toevoegen? Ik had het niet beter kunnen vertellen.”

KEUZES:

NAAKTE WAARHEID OF EEN LEUGEN OM BESTWIL?
“Naakte waarheid. Ik ben open en probeer zo puur mogelijk te zijn. Geen spelletjes.”

ENGELAND OF NEDERLAND?
“Ik heb nu in Engeland gespeeld en die bandjescultuur leeft daar echt. Maar we gaan ons vanaf nu richten op Nederland, dus dan zeg ik nu Nederland.”

NAAKT OP HET PODIUM OF MET 30 T-SHIRTS AAN?
“Naakt.”

WAAR SPELEN JULLIE BINNENKORT EN WAAROM MOETEN WE KIJKEN?
“22 november in Zaal 100 in Amsterdam. Dat wordt een heel leuk feestje gegeven met allerlei bands. Iedereen moet komen kijken omdat wij daar spelen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12