5 jaar Rebelbass: “Dat jullie me nog niet zat zijn!”

Feest in Heerlen, Arnhem, Utrecht én Berlijn

Het weblog Rebelbass van dj Lady Aïda is deze maand vijf jaar geworden. Genoeg reden voor een feest en een verzamel-cd. “Een weblog is de ultieme natte droom voor elke exhibitionist.”

Feest in Heerlen, Arnhem, Utrecht én Berlijn

Vijf jaar geleden stopte haar column achter in de OOR. Maar lang zat underground dj Lady Aïda niet zonder schrijfplek. Op 3VOOR12 begon zij snel daarna haar eigen weblog, Rebelbass. “Een weblog is de ultieme natte droom voor elke exhibitionist”, zegt de Eindhovense. En dat is het dan ook vijf jaar lang voor haar geweest: ze wist scoops te brengen, roddels te strooien en haar mening er lekker dik te verkondingen. “Dat jullie me nog niet zat zijn!”

Je zult het misschien niet zeggen, maar na al die jaren heeft zij, die graag haar niet te ontwijken mening ventileert, één ding geleerd: "Relativeren. Door elke dag te schrijven, ben ik dingen op een andere manier gaan benaderen en ook meer van de kant van de lezers gaan bekijken.”

Met haar ongebreidelde enthousiasme heeft ze misschien niet altijd iedereen blij gemaakt (wie herinnert zich bijvoorbeeld nog dat ene bericht waarin ze haar mond voorbij praat over een optreden van Underworld op Lowlands 2008?), toch maakt ze vooral veel vrienden. Aïda: “Ik heb artiesten waar ik voor sta een plekje kunnen geven. Ik heb ze uit hun slaapkamer getrokken en gezegd ‘kom op mensen, hier is je stage!'”

Het jubileum viert Rebelbass in De Nieuwe Nor, Luxor Live, Ekko en zelfs in Berlijn. “Het wordt een old school rave sensatie met Glowstyx, een project van Bong-Ra. Google het even, het is echt helemaal te gek. In Luxor Live draait ook dj Pure, die doet sinds kort ook de programmering in Tresor in Berlijn. Nu staan we daar eind december ook!”

Daarnaast komt er ook een verzamelalbum. Een producer heeft zich inmiddels al met een track gemeld: Donna Summer, ofwel Jason Forrest, met wie ze vrienden is geworden op ADE. “Verder ben ik nog bij labels aan het schooien voor nummers. Bij deze roep ik iedereen die iets met Rebelbass heeft, ook iets op te sturen. Mail allemaal op info @ Rebelbass.com.”

Rebelbass 5 jaar
6-12: Nieuwe Nor, Heerlen
12-12: Ekko, Utrecht
20-12: Luxor Live, Arnhem
27-12: Tresor, Berlijn

Luister hier naar het gehele interview met Lady Aida in Dubbel Check.