Eboman wint Webby Award Eboman wint Webby Award

En geeft daarmee New York Times en CBS het nakijken

Eboman wint Webby Award

En geeft daarmee New York Times en CBS het nakijken

Samplekunstenaar Eboman is de winnaar van een Webby Award, de oscars van het internet. In de categorie online film en video wint zijn project Viva la Creacion! van The New York Times en CBS. “Niet alleen ik als kunstenaar wordt hiermee geëerd, maar ook mijn software. Daar ben ik nog het meest blij mee.”

En geeft daarmee New York Times en CBS het nakijken

Samplekunstenaar Eboman is de winnaar van een Webby Award voor best editing. De Webby Awards worden gezien als de oscars van het internet. In de categorie online film & video heeft hij met zijn project Viva la Creacion! The New York Times en CBS het nakijken gegeven.

Eboman (Jeroen Hofs) zat vanochtend in een meeting toen hij verschillende keren werd gebeld. Het bleek zijn moeder te zijn. Zij had het heugelijke nieuws op de site van de Webby Awards zien staan. Eboman is zelf nog niet op de hoogte gebracht door de organisatie. Ook is nog geen juryrapport bekend. 

Eboman lanceerde in 2007 in samenwerking met Xs4all het project Viva la Creacion!. Iedereen die het wilde kon daarbij een filmpje uploaden naar Youtube of Jumpcut. Die haalde Eboman door zijn zelf ontwikkelde software SenS IV vanaf om er vervolgens een performance van te maken.  

“Het is niet alleen een hele eer voor mij als kunstenaar, ik zie dit ook als een erkenning voor mijn software. Het is een Award puur voor mijn eigenwijze manier van werken. New York Times en CBS hebben met dure, conservatieve software hun filmpjes geedit. Met deze award zet ik Final Cut Pro en andere concurrerende editprogramma’s aan de kant.”  

In juni 2008 is de prijsuitreiking in New York

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12