De 7EVEN (week 19): Portishead, Jamie Lidell, Jeugd van Tegenwoordig De 7EVEN (week 19): Portishead, Jamie Lidell, Jeugd van Tegenwoordig

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 19): Portishead, Jamie Lidell, Jeugd van Tegenwoordig

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

PORTISHEAD | THIRD
De slow motion hiphopbeats en Lalo Schifrinsamples die de eerste twee albums Dummy en Portishead domineerden, zijn grotendeels foetsie. Vervangen door een inktzwarte, broeierige mix van gitaar, drums en rammelende orgeltjes, opgenomen ergens halverwege de hel en de verduisterde woonkamer van Quentin Tarantino.

THE LAST SHADOW PUPPETS | THE AGE OF THE UNDERSTATEMENT
Alex Turner kan het ook zonder de Arctic Monkeys. Met vriend Miles Kane (The Rascals) maakt hij onder de naam The Last Shadow Puppets een album dat behalve Scott Walker ook David Bowie en Ennio Morricone in gedachten roept, of solliciteert naar de soundtrack van de nieuwe Bondfilm. Als je op je 21e al zo'n indrukwekkend album aflevert, wat zal de toekomst dan
nog brengen?

DE JEUGD VAN TEGENWOODIG | DE MACHINE
De Jeugd van Tegenwoordig: ze stelden zich drie jaar geleden aan de mensheid voor als de beste Nederlandse hiphopact ooit, volgens sommigen hebben ze die status nu echt. Heeft het trio de eeuwige jeugd? En zo nee, hou zouden ze klinken als ze ooit volwassen worden? Zouden ze ooit wat gaan doen met hun leven? Ach, opgroeien kan altijd nog, voorlopig laat het trio een spoor van onteerde meisjes en foute grappen na.

THE DODOS | VISITER

Wie de zenuwen weet te bedwingen en op zoek is naar de meest spannende en eigenzinnige muziek van dit moment, heeft er met The Dodos weer een nieuwe favoriete band bij. Hun betoverende en soms freaky samenspel resulteert in een ritmisch, dromerig en folkachtig album.

JAMIE LIDELL | JIM
Het album zou - mede dankzij de aanstekelijke single 'Another Day'
weleens de definitieve doorbraak naar het grote publiek voor het
eigenzinnige genie kunnen betekenen. De tien liedjes op deze amper veertig minuten durende plaat zijn zo toegankelijk, vlot en fris dat zelfs je ouders om een kopietje komen zeuren.

JAMES MCMURTRY | JUST US KIDS
Laat je niet misleiden door de titel van de plaat. McMurtry maakt zeker geen kinderachtig album, maar een volwassen plaat vol rockende protestsongs en lowlife-ballads. Zuur en zwaar, maar goudeerlijk.

BRAIN POLICE | BEYOND THE WASTELAND
IJsland is vooral bekend als thuishaven van wat meer artistiek
verantwoorde bands. Maar het is natuurlijk ook een land met een trotse Vikinggeschiedenis, dus hoeft het geen verbazing te wekken dat er mannen met baarden en spiegelende zonnebrillen zijn die "Reykjavik Rock City!" op de kaart willen zetten. Dat lukt Brain Police uitstekend en zo komt de beste woestijnrockplaat van het moment uit IJsland.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12