Boemklatsch nu ook collectief platenbaas Boemklatsch nu ook collectief platenbaas

Eerste EP vrijdagavond feestelijk ten doop gehouden

Boemklatsch nu ook collectief platenbaas

Eerste EP vrijdagavond feestelijk ten doop gehouden

Feesten organiseren ze al jaren. In januari kwam daar een online magazine bij, vanaf deze week is het Utrechtse collectief Boemklatsch ook een platenlabel: BMKLTSCH RCRDS.

Eerste EP vrijdagavond feestelijk ten doop gehouden

Feesten organiseren ze al jaren. In januari kwam daar een online magazine bij, vanaf deze week is het Utrechtse collectief Boemklatsch ook een platenlabel: BMKLTSCH RCRDS. Vrijdagavond wordt tijdens een feestje in Bitterzoet in Amsterdam de eerste EP ten doop gehouden, met daarop vijf remixen van onder meer Nobody Beats the Drum en C-Mon & Kypski. Michiel Thomassen alias DJ Mike Mago is verantwoordelijk voor de tracks, samen met producer Rutger Corvers alias C-Code. “We gaan niet op de ouderwetse manier een label runnen”, zegt Thomassen. Hij legt uit dat de cd’s eerder als promotie moeten worden beschouwd: “Deze EP is gratis te downloaden op onze site en ook de cd is gratis. Als artiest wil je gewoon dat je muziek zo veel mogelijk verspreid wordt. Rondkomen doen we wel met de feesten.”

Er is nog wel wat werk te verrichten voor de promotie van die muziek. Zo was het volgens Thomassen nog steeds nodig C-Mon & Kypski’s Shitty Bum in een nieuw jasje te steken. Een nummer uit 2004. “Shitty Bum is een klassieker, maar de track heeft nog steeds niet genoeg aandacht gekregen.” Wel de nodige aandacht kreeg Clap Clap, een andere track op de EP. De track werd opgepikt door BBC Radio 1. Dat werd zelfs de directe aanleiding dat Thomassen zijn pseudoniem veranderde van DJ Etcenist naar Mike Mago. “Ik was zelf al niet zo blij met mijn naam, en toen die BBC-dj steeds over mijn naam struikelde dacht ik: nu is het genoeg.” Het komende jaar moeten drie van deze EP’s uitkomen op BMKLTSCH RCRDS, na de zomer moet een Boemklatsch-album uitkomen, met producties van DJ Illvester, $jammie the Money en Mike Mago.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12