3VOOR12/Utrecht maakt zich op voor strijd der titanen 3VOOR12/Utrecht maakt zich op voor strijd der titanen

Lokaalsite voetbalt tegen muzikanten in het kader van 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12/Utrecht maakt zich op voor strijd der titanen

Lokaalsite voetbalt tegen muzikanten in het kader van 10 jaar 3VOOR12

Utrecht maakt zich op voor de derby der derby’s. Zaterdagmiddag 10 mei zal een voetbalteam van 3VOOR12/Utrecht het opnemen tegen een All Star Team van Utrechtse muzikanten. “Er zijn genoeg muzikanten om een team te vormen. De wedstrijd vindt plaats naast het dameshockey, wat veel muzikanten over de streep heeft getrokken.”

Lokaalsite voetbalt tegen muzikanten in het kader van 10 jaar 3VOOR12

Utrecht maakt zich op voor de derby der derby’s. Zaterdagmiddag 10 mei zal een voetbalteam van 3VOOR12/Utrecht het opnemen tegen een All Star Team van Utrechtse muzikanten. Dit alles in het kader van 10 jaar 3VOOR12. Volgens organisator Matthijs van der Ven van 3VOOR12/Utrecht zijn de messen geslepen. Ruim een half jaar geleden speelde een team van de lokaalsite al eens een wedstrijd tegen De Domtijgers, een geroutineerd en gevreesd team van Utrechtse muzikanten. De wedstrijd ging met 7-5 verloren, maar Van der Ven zag genoeg aanknopingspunten. “Sindsdien wordt elke zondag getraind op het veldje in het Majellapark, tegen de lokale Marokkaanse jeugd. Dat zijn behendige jongens, dus de technische spitsen kunnen we inmiddels verdedigen. Nu moeten we nog een antwoord vinden op de kracht van de Stropstrikkers.”

In het All Star team is de hiphop sterk vertegenwoordigd. Naast de drie Stropstrikkers zullen ook MC Steen, dj Mike Mago (voorheen Etcenist, Boemklatsch), producer Kyteman en rapper Perceptie meedoen. Rapper PaX van Illicit zit op de bank als pinchhitter. “Ook C-mon & Kypski doen misschien mee, maar zij komen pas een dag eerder terug uit de VS. Men zegt dat toetsenist Jori Collignon erg goed is. Ik hoop dat hij meedoet, maar het kan geen kwaad als hij nog last heeft van een jetlag.” De rockers zijn minder sterk vertegenwoordigd. GEM moet verstek laten gaan wegens een instore optreden in Rotterdam, maar ex-drummer Ilco Slikker is wel van de partij. Verder zal Michiel Flamman laten zien of hij een indrukwekkende solo in huis heeft en is Racoon-gitarist Dennis Huige vermoedelijk van de partij. “Er zijn genoeg muzikanten om een team te vormen. De wedstrijd vindt plaats naast het dameshockey, wat veel muzikanten over de streep heeft getrokken.”

FC 3VOOR12/Utrecht stelt daar minder grote namen tegenover, maar Van der Ven waarschuwt vast voor de behendige spitsen Jimmy van Ameijde en Willem Bentvelzen (alias cartoonist Argibald). Een echte goalgetter ontbreekt. “We hebben jammer genoeg geen Inzaghi. Maar Thijs Zilverberg (geleend van KindaMuzik) schoot in de wedstrijd tegen De Domtijgers een aantal ballen recht in de kruising.” Ook Stephan ‘De Stofzuiger’ van Peursem verdient een vermelding. “Op het oog niet de fitste, maar je komt er niet zomaar langs.” FC 3VOOR12/Utrecht moet nog wel op zoek naar een doelman, sinds sluitpost Sebastiaan ter Burg overliep naar aartsrivaal De Domtijgers. “In het All Star Team mag hij nog niet meedoen. Daarvoor heeft hij als muzikant nog niet genoeg gepresteerd.”

FC 3VOOR12/Utrecht tegen het All Star Team van Utrechtse muzikanten is zaterdag om 13:00 uur live te zien op het veld van SV Kampong Voetbal aan de Laan van Maarschalkerwaard in Utrecht. De wedstrijd wordt opgenomen en in samenvatting uitgezonden tijdens de jubileumuitzending 15 mei. 3VOOR12/Utrecht viert die avond live vanuit Tivoli, waar Loney, Dear en de Blue Grass Boogiemen revue met daarin onder meer Solo, Marike Jager, Ome Cor en C-Mon & Kypski zullen optreden. De avond is live te zien op 3VOOR12, net als uitzendingen van alle lokaalsites.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12