Muziek biedt troost na uitschakeling Oranje Muziek biedt troost na uitschakeling Oranje

Festivals hielden rekening met Oranje victorie

Muziek biedt troost na uitschakeling Oranje

Festivals hielden rekening met Oranje victorie

Vond je het juist wel lekker rustig op straat en bij poppodia? Het EK is al weer voorbij voor Holland, dus kunnen we weer allemaal troost zoeken in de muziek. PopHotSpot, Latin Village of Parkpop kan weer hopen op drommen bezoekers.

Festivals hielden rekening met Oranje victorie

Tijdens 3VOOR12 Presenteert…My Brightest Diamond was het nog aan de rustige kant. De straten waren leeg en alleen bij de vier goals van Oranje schalden er toeters en emoties over de straten. Helaas, het EK zit er voor Holland al weer op. Goed nieuws voor de festivals en poppodia die aanstaande donderdag en zondag hopen op horden bezoekers. Al hadden waren er al voorzorgmaatregelen genomen. Paradiso verplaatste voor de zekerheid een optreden, Latin Village had de beeldschermen al klaar staan en Sheryl Crow stopt op Parkpop wat eerder. Hoe muziek troost moet bieden in deze donkere dagen.

Mo Sahib, organisator van Latin Village, wil niet zeggen dat hij blij is met de uitschakeling van het Nederlands elftal, maar hij ontvangt de teleurgestelde fans met liefde op zijn zomerse festival. “Het is moeilijk te zeggen of we nu ineens meer kaarten verkopen, mensen wachten meestal tot de laatste week. Daarom gaat de verkoop nu ook erg hard.” Het festival denkt dicht bij uitverkopen te komen. 15.000 man op hete latin klanken.” 

Marit Noorlander, perschef van het gratis festival Parkpop, wil zich niet uitlaten over haar gevoelens bij de uitschakeling van Oranje. “Dat is een hele gemene vraag, maar we waren en blijven voorbereid op echte voetballiefhebbers.” Het festival stopt eerder, namelijk om half negen. Met afsluiter Sheryl Crow hoopt het festival de 165.000 bezoekers van vorig jaar minimaal te evenaren. 

Poppodium Paradiso merkt nog weinig van hernieuwde aandacht voor hun programma op de donderdag en zondag, de dagen waarop de halve finale en finale van Euro 2008 gespeeld worden. Het optreden van The Inlaw Sisters was uit voorzorg al verplaatst van aanstaande zondag naar zaterdag. De overige evenementen kunnen rekenen op een ‘te verwachten opkomst’. 

Op de agenda van The Hague Festivals 2008 stond lange tijd een vraagteken bij donderdag 26 juni op de Grote Markt. Organisatie van een programma was immers afhankelijk van het wel of niet plaatsen van het Nederlands elftal voor de halve finale van het EK. Binnen enkele dagen moet de Grote Markt het 'Troostprogramma' rond zien te krijgen krijgen. Op PopHotSpot zal, ondanks de verse blessure van zanger Tjeerd Bomhof, Voicst proberen troost te bieden aan zij die dit het hardst nodig hebben.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12