Lowlands verkoopt in recordtempo uit Lowlands verkoopt in recordtempo uit

Festival heeft nog spannende namen in de kontzak

Lowlands verkoopt in recordtempo uit

Festival heeft nog spannende namen in de kontzak

Lowlands 2008 is uitverkocht. Met een mix van bekende namen, nieuwe bands, theater en dans zijn de 55.000 kaarten sneller dan ooit verkocht.

Festival heeft nog spannende namen in de kontzak

A Campingflight to Lowlands Paradise 2008 is uitverkocht. Na de ticketalert van afgelopen vrijdag duurde het minder dan vierentwintig uur om de laatste 5000 kaarten kwijt te raken. Bente Bollmann, communicatiemanager van het festival, is uiteraard erg blij met de recordverkoop. “Sneller dan ooit ja. Hoe dit is gelukt? Met een goed festival: een mooie mix van namen en aanstormende bands.” Toch staat het festival ook te kijken van de ontwikkelingen. “De kaartverkoop ging het hele jaar al  sneller dan verwacht. Niet voor niets hebben we onze vroege-vogels-actie met 2000 kaarten uitgebreid.” 15, 16 en 17 augustus zullen onder andere dEUS, Franz Ferdinand, N*E*R*D, The Roots en Underworld acte de presence geven op het festivalterrein in Biddinghuizen.

Bollmann kreeg al enkele mailtjes binnen van verbolgen geïnteresseerden die de ticketalert van vrijdag maar een sluwe marketingtruc vonden. Lowlands zegt de waarschuwing niet nodig te hebben gehad om uit te verkopen: “Wij zagen hoe snel het ging. Er zijn nu eenmaal mensen die wachten tot alle namen bekend zijn, dat was dit jaar geen optie en daar wilden we voor waarschuwen”, aldus Bollmann.

Het succes in de aanloop naar deze editie maakt het festival naar eigen zeggen niet arrogant. “We kunnen het nu niet maken om de line-up af te raffelen. Je moet ook denken aan de editie van volgend jaar. Daarom komen we nog met enkele spannende nieuwe en grotere namen.” Lowlands houdt de laatste aanvullingen op het affiche niet bewust achter de hand. Het zegt nog in onderhandeling te zijn met de bands die de poster zullen completeren. Bollmann sluit niet uit dat er nog Nederlandse bands aan de line-up worden toegevoegd.

Op de eigen website en in een uitgevaardigd persbericht waarschuwt het festival voor zwarthandel en doorverkoop via de vele ticketbureaus. “Tickets die verkocht worden via onder meer de volgende websites zijn ONBETROUWBAAR: Marktplaats, Onlineticketshop, Worldticketshop, Budgetticket, Tickets4u, Topeventtickets, Ticketunlimited, Ticketforsale, Soldouteventtickets en Easytickets. Ook tickets die bij de ingang van het festival terrein door zwarthandelaren aangeboden worden zijn vaak ongeldig gemaakte kaarten.” Bollmann: “Wij zien het als onze plicht om mensen te wijzen op het gevaar van valse en veel te dure kaarten.” Het festival is niet bang voor eventuele (juridische-) reacties van de websites. “Er is nu eindelijk zicht op nieuwe wetgeving op dit vlak, ik denk dat die sites hun nek nu even niet uitsteken”, aldus Bollmann.

Houd de 3VOOR12 nieuwsbrief in de gaten! Wij geven de komende weken nog tientallen kaarten voor Lowlands 2008 weg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12