Joost van Bellen neemt lied op met Rauw publiek Joost van Bellen neemt lied op met Rauw publiek

“Valse kraaien mogen ook meeblèren”

Joost van Bellen neemt lied op met Rauw publiek

“Valse kraaien mogen ook meeblèren”

Joost van Bellen gebruikt zijn Rauw publiek als koor voor het nummer We Love Amy van Cowgum, zijn project met Richard Cameron. Aanstaande zaterdag wordt in Tivoli het refrein ingezongen. Het gaat om één regel. “Je moet het mensen ’s nachts niet te moeilijk maken.”

“Valse kraaien mogen ook meeblèren”

Voor het nummer We Love Amy van Cowgum was Joost van Bellen op zoek naar een koor. Daar heeft hij niet ver voor hoeven zoeken. Aanstaande zaterdag zingt tijdens Rauw, in Tivoli, zijn eigen publiek  het refrein in. Cowgum is het project van Joost van Bellen en Richard Cameron (Arling & Cameron). Een paar maanden geleden heeft het duo in een studio op Ibiza meerdere nummers opgenomen. We Love Amy is er een van. Het gaat om één regel. Van Bellen: “´s Nachts moet je mensen het niet te moeilijk maken.” Het nummer is, zoals de titel doet vermoeden, een ode aan de Britse zangeres Amy Winehouse. “Met dit lied steken we Amy een hart onder de riem en geven we de roddelpers een schop onder de kont.”

Richard Cameron, woonachtig in Berlijn, zal er zaterdag speciaal voor naar Utrecht komen om aldaar achter de opnameapparatuur plaats te nemen. “We hebben nog niet besproken hoe we het willen hebben, maar er zou een discussiepunt kunnen ontstaan. Van mij mogen valse kraaien ook best mee blèren, maar Richard is een perfectionist.”

Cowgum heeft genoeg nummers om een cd uit te brengen. Toch zal die er niet komen. “Albums zijn passé. We zullen de tracks hier en daar op coole blogs zetten om ze een eigen leven te laten leiden.”

Het gerucht dat Van Bellen zijn dagboeken en columns gaat bundelen in boekvorm, ontkracht hij. “Dit verhaal hoor ik van meerdere kanten. Het duurt altijd even voordat zo’n gerucht de wereld uit is geholpen. Zo ging een paar jaar geleden het gerucht dat ik dood zou zijn. Het duurde toen ook even voordat iedereen overtuigd was dat dat niet het geval is.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12