Bonne Aparte is meer dan een statement Bonne Aparte is meer dan een statement

“Het is toffe muziek om te spelen, daar krijgen we nu de mogelijkheid voor”

Bonne Aparte is meer dan een statement

“Het is toffe muziek om te spelen, daar krijgen we nu de mogelijkheid voor”

Op het debuutalbum van Bonne Aparte razen elf nummers in twintig minuten aan je voorbij. De band met de enorme live reputatie, zal binnenkort ook Rusland en de Balkan overdonderen.

“Het is toffe muziek om te spelen, daar krijgen we nu de mogelijkheid voor”

Het titelloze album van het Friese sextet Bonne Aparte is vorige week uitgekomen: tien nummers razen in twintig minuten voorbij. De eerste reacties en recensies zijn louter positief. Bandleider Gerrit van de Scheer: “We zijn zelf ook heel tevreden. Nee, er zijn geen twijfels. Op een gegeven moment is het af, dan moet je achter de keuzes staan die je hebt gemaakt en is het tijd voor promotie.” 

“We hebben dit album niet in eerste instantie gemaakt om geld te verdienen. Het is ons middel om aandacht te genereren. Ik vind het jammer dat een cd verworden is tot een promotietool, maar dat is nu eenmaal zo. Dus moet je het ook op die manier gebruiken. Dat levert nieuwe kansen op.” 

Een van die kansen is volgens Van der Scheer dat je muziek gemakkelijker op veel plekken te horen is. “Dat merk je bij het plannen van een tour. We zijn nu bezig met een tour naar Rusland, door de Balkan en Duitsland. We gaan daar heen op uitnodiging, omdat ze ons tof vinden.”

Bonne Aparte begon in 2006 als statement. Na één album zou het klaar zijn, gaf Van der Scheer destijds aan. “Het is dus wel iets uitgebreider geworden. Op gegeven moment is de plaat klaar, dan wil je hem toch ook onder de aandacht brengen. Het is ook toffe muziek om te spelen. Daar krijgen we ook veel mogelijkheden voor. Dus proberen we nu een volgeboekte tour te doen.”

Nu Bonne Aparte in de schijnwerpers staat, betekent dit nog niet dat Adept, waar vier leden van Bonne Parte ook in spelen, in de ijskast staat. “De twee bands kunnen prima naast elkaar bestaan. Op dit moment hebben we genoeg gespeeld met Adept. Het is tijd om met die band terug de repetitieruimte in te gaan. Het gat dat valt met optredens, vullen we nu op met Bonne Aparte.”

Luister naar het gehele interview met Bonne Aparte in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12