Verbouwde De Unie nieuwe plek voor muziek in Rotterdam

Samenwerking gezocht met buren Bootleg DJ Café

Na de verbouwing zal debatzaal De Unie in Rotterdam zich richten op een multidisciplinair programma waar muziek- van elektronische muziek tot aan jazz en funk- tot de pijlers behoort. Voor de muzikale invulling is de samenwerking beklonken met de buren: Bootleg DJ café.

Samenwerking gezocht met buren Bootleg DJ Café

Zaal De Unie in Rotterdam is nu nog volop in verbouwing, maar in september moet alles gereed zijn. Vanaf dan zal de organisatie niet langer alleen debatten organiseren, maar zich richten op een multidisciplinair programma waar muziek- van elektronische muziek tot aan jazz en funk- tot de pijlers behoort. Voor de muzikale invulling is de samenwerking beklonken met de buren: Bootleg DJ café. Bedoeling is om tweemaal per week muziek te programmeren.  

De nieuwe partners Rene en Tim Hoogersteger van Bootleg DJ Café en Barbara de Rede van Blueprint Events buigen zich momenteel over de programmering.  De Rede: “We hopen op de eerste zondag van september tijdens het cultureel festival ‘R Uit open te kunnen. In de toekomst willen we graag ook mee doen met festivals in Rotterdam zoals Motel Mozaique. Als nieuwe locatie bijvoorbeeld, dat zou heel mooi zijn.” 

De Unie wordt momenteel opgeknapt en heringericht. De zaal krijgt een eigen ingang en bar. Daarnaast  komt er een nieuwe tribune, die ook inklapbaar is. Naast muziek zal De Unie zich richten op theater en kunst. De debatten blijven gehandhaafd. Artistiek leider Liesbeth Levy van De Unie: “Het moet een laboratorium worden voor creatieve ideeën.”  

In het openingsweekend van vrijdag 19 september tot en met zondag 21 september staan onder meer geprogrammeerd I-F(CBS, Viewlexx), Disco Dimanche, Soigni Sisters en Monica Electronica.