Sensation breidt uit van acht naar eenentwintig landen

Na Oost-Europa ook Australië en Zuid-Amerika aan de beurt

Afgelopen woensdag is Melbourne definitief bevestigd. Met Oud & Nieuw beleeft Australië daar zijn eerste Sensation feest. Daarmee is de expansiedrift van ID&T niet beteugeld. De Nederlandse dance-organisatie breidt in totaal uit van 8 naar 21 landen. Irfan van Ewijk van ID&T: “We willen Sensation neerzetten op hotspots over de hele wereld.”

Na Oost-Europa ook Australië en Zuid-Amerika aan de beurt

Afgelopen woensdag is Melbourne definitief bevestigd. Met Oud & Nieuw beleeft Australië daar zijn eerste Sensation feest in Telstra Dome, een groot stadium met ruimte voor maximaal 74,000 man. Daarmee is de expansiedrift van ID&T niet beteugeld. De Nederlandse dance-organisatie breidt in totaal uit van 8 naar 21 landen. Irfan van Ewijk van ID&T: “We willen Sensation neerzetten op hotspots over de hele wereld.”

Deze maand vond Sensation nog plaats in de Amsterdamse Arena, de thuisbasis van het befaamde feest dat in 2000 voor het eerst werd gegeven. Wat begon als trancefeest is uitgegroeid tot een uniek evenement, vertelt Van Ewijk. “Sensation is de dance-industrie ontstegen. Het event onderscheidt zich met een ongekende productie en een volwaardige show dat het midden houdt tussen Cirque du Soleil, een concert en een dance-event.”  

Al snel onderzocht ID&T de mogelijkheden voor feesten over de grens. Polen, Hongarije, Rusland en Duitsland zijn inmiddels bekend met het fenomeen. Chili, Brazilië en Argentinië staan voor volgend jaar op de agenda. Gevolgd door een Europese tour met nieuwe landen als Turkije, Italië, Denemarken en Spanje. En in 2010 verwelkomt Mexico Sensation Sensation. 

Maar eerst viert Melbourne dit jaar dus Oud en Nieuw in Nederlandse stijl. Van Ewijk: “Uiteraard verloochenen we onze afkomst niet. Nederland staat in het buitenland bekent om zijn professionele feesten, goede techniek en creatieve mensen. En ook Nederlandse dj’s als Fedde Le Grand, Laidback Luke en Erick E. nemen natuurlijk overal mee naartoe. We zijn gek als we dat niet zouden doen. Zij zijn de leading talents.”