Schizofreen Hallo Venray laat van zich horen Schizofreen Hallo Venray laat van zich horen

Nieuw dubbelalbum Leather On My Soul 22 september uit

Schizofreen Hallo Venray laat van zich horen

Nieuw dubbelalbum Leather On My Soul 22 september uit

Hallo Venray had de nieuwe plaat al een jaar klaarliggen. Het label Excelsior was er alleen nog niet klaar voor dus is de zomer afgewacht voor een knallende release van een kakelverse dubbelaar.

Nieuw dubbelalbum Leather On My Soul 22 september uit

Wanneer de hoop op nieuws uit Hallo Venray bijna opgegeven is, steken Henk Koorn en de zijnen hun vuisten weer op. 22 september komt een nieuwe album van de band uit bij Excelsior. Sterker nog: twee albums! Onder de titel Leather On My Soul krijg je een akoestische en een versterkte versie van het nieuwe album. Het blijkt al bijna een jaar af. “De bedoeling was dat het in januari van dit jaar uit zou komen. Toen dat niet zo was hebben we maar eens gebeld naar Excelsior. Toen zou het maart worden en uiteindelijk hebben ze het over de zomer heen getild,” Koorn kan er nog wel om lachen “al heb ik nu wel zin om het te laten zien en te gaan spelen.”

Niet dat de bandleden zich verveelden. Koorn en de andere Henk (Jonkers) waren druk met het opnemen van andere bandjes. Jonkers bijvoorbeeld met de langverwachte tweede van zZz. Is dat niet lastig, zulke muzieknerds in een studio? “Nee, dat werkt eigenlijk heel goed. Dan piel ik weer even achter de knoppen en als ik wegloop gaat Henk (Jonkers) weer verder.” Het idee voor de dubbelaar kwam van de manager van de band. “Wij hebben iets met akoestisch optreden en vonden het daarom goed bij ons passen.

In oktober, november en december zal Hallo Venray het clubcircuit rondgaan. Wél met de elektrische variant van hun nieuwe plaat. “We hebben zin om weer te spelen, lekker hard vooral.” Is het niet raar om zo lang te moeten wachten om je materiaal live te brengen? “Zo is het nu eenmaal gegaan. Het heeft een mooie plaat opgeleverd waar ik hopelijk over tien jaar nog steeds trots op ben.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12