Iggy & The Stooges openen Watt Iggy & The Stooges openen Watt

Nieuw Rotterdams podium vervroegt openingsdatum voor rockveteraan

Iggy & The Stooges openen Watt

Nieuw Rotterdams podium vervroegt openingsdatum voor rockveteraan

Iggy & The Stooges openen het nieuwe Rotterdamse podium Watt. De openingsdatum is er speciaal voor verzet van 4 naar 2 september.

Nieuw Rotterdams podium vervroegt openingsdatum voor rockveteraan

Het kostte flink wat moeite. Drie maanden heeft programmeur Joey Ruchtie zitten zwoegen. Maar nu is dan eindelijk het jawoord gegeven: Iggy & The Stooges openen het nieuwe Rotterdamse podium Watt. De openingsdatum is er zelfs speciaal voor verzet van donderdag 4 naar dinsdag 2 september.

“De band was meteen enthousiast”, vertelt Ruchtie. Ze waren vereerd te mogen spelen in een zaal die is vernoemd naar de bassist Mike Watt, grapt hij. “Maar er moest nog wel wat gemorreld worden aan de datum.” De zanger mag op zijn eenenzestigste nog vitaal ogen, twee avonden achter elkaar optreden doet hij niet graag meer. Vijf september staat de band in Belgrado, dus moest er naar een andere openingsdatum worden gezocht.

Iggy & The Stooges is de perfecte band om het podium mee te openen, vindt Ruchtie. “Iggy pop is een icoon van de popmuziek. Hij weet zowel oude van dagen als jongeren aan te spreken.” De rider is inmiddels binnen. “Hij is zo goed als de legende zegt. Er wordt echt om zeven dwergen gevraagd.”

Voor de weken na de opening staan voornamelijk Nederlandse acts als Leaf, Guus Meeuwis en Alain Clark geprogrammeerd. “Dat is niet zo gek. Nederlandse artiesten weten sneller de weg naar een nieuw podium te vinden. Het kost tijd om buiten de grens een naam en vertrouwen op te bouwen. Maar risicovolle, kleinere bands komen er zeker ook te staan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12