Extrema trotseert herfstachtig weer met dikke glimlach

Niets stond geslaagde dertiende editie in de weg

Aan het einde van de dag laten de wolken boven Aquabest een fikse bui los op het Extrema publiek. De festivalgangers zoeken onderdak. Maar al snel komen ze terug, met een dikke glimlach op het gezicht. Zo gemakkelijk laat Extrema zich niet kennen. En met succes. Alsnog komt de welverdiende zon tevoorschijn. Ook de dertiende editie staat niets in de weg om te kunnen slagen.

Niets stond geslaagde dertiende editie in de weg

Weer sneller uitverkocht dan vorig jaar, meer loopruimte, tien podia en een mooi gevarieerd programma met namen als Fedde Le Grand, Carl Craig, Hernan Cattaneo en Boys Noize. Ook dit keer lijkt het erop dat Extrema Outdoor alle winden mee heeft. Behalve eentje dan: een iets minder aangename wind met een kracht 5 zou vanuit het westen pittige buien brengen. "Het wordt een herfstachtige dag", waarschuwde weerman Peter Timofeeff de dag ervoor. 

Met alle getroffen maatregelen -regenlaarzen aan, poncho's in tas- komt 35.000 man aan op het Brabantse Aquabest terrein. Door wat technische probleempjes begint het festival wel een uurtje later dan gepland, maar vanaf dan loopt alles gesmeerd. Alleen het publiek bij de Mixed Stage krijgt de wind van voren en uiteindelijk laten de wolken boven Best één stevige bui los. Op dat moment is het terrein zowat uitgestorven en zoekt iedereen die er is een plek om te schuilen. Voor even maar, want de festivalgangers nemen revanche. De spetters die later volgen, trotseert iedereen met een stralende lach. Extrema krijgt dan wat het festival verdient: de zon! Een fotoverslag.

Let op! Hou de site in de gaten. 3VOOR12 heeft sets opgenomen. Die kun je binnenkort hier verwachten.