Eerste drie genomineerden 3VOOR12Award bekend Eerste drie genomineerden 3VOOR12Award bekend

Neonbelle, Voicst, Bloody Honkies

Eerste drie genomineerden 3VOOR12Award bekend

Neonbelle, Voicst, Bloody Honkies

4 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Deze week worden in 3VOOR12Radio de twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van maandag belde Annemieke Schollaardt met de eerste drie…

Neonbelle, Voicst, Bloody Honkies

4 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie wordt de opvolger van Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day?Deze week wordt in 3VOOR12Radio elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van maandag belde Eric Cortons vervanger Annemieke Schollaardt met de eerste drie…

Voicst, genomineerd met A Tale of Two Devils
Het is de tweede keer dat de band kans maakt op een 3VOOR12Award. Met hun debuut 11-11 gingen ze er in 2005 al met de bokaal en het bijbehorende prijzengeld vandoor. 

Zange/gitarist Tjeerd Bomhof over de nominatie:
“Onze eerste nominatie is een beetje langs ons heengegaan. Ik vond het sowieso heel tof, maar ik wist niet helemaal precies hoe de winnaar werd gekozen. Totdat ik het jaar erop zelf in de jury zat. Er wordt heel inhoudelijk over de platen gesproken. Dat is zo mooi aan deze award.”  

Neonbelle, genomineerd met In A Cabin With Neonbelle
Eind augustus 2007 werkten singer-songwriter Pien Feith en toetsenist Jelte Heringa mee aan In A Cabin With, een project van producer Maarten Besseling. Tijdens dit project neemt Besseling een paar muzikanten mee naar een plek ergens in Europa om aldaar samen in een week tijd muziek te maken, te produceren én op te nemen. Feith en Heringa kwamen na een weekje bungalowpark de Crieckeart in Lanaken, België, met een album terug vol warme elektronische nummers, aangevuld met instrumenten en die indringende stem van Pien Feith.  

Zangeres Pien Feith over de nominatie:
“Wat spannend! Doordat het album zo snel is gemaakt, is het extra leuk als het dan toch zo gewaardeerd wordt.  Wanneer je een week in een huisje zit, kun je echt niets anders doen dan muziek maken. Je wilt ook echt met iets tofs terugkomen. Dat is gelukt, ik denk dat Jelte en ik samen goede dingen kunnen maken.”

The Bloody Honkies, genomineerd met The Gospel of The Bloody Honkies
Na het optreden van een toentertijd contractloze The Bloody Honkies op Noorderslag 2007 werd om de band gevochten. Een half jaar later heeft de Achterhoekse band vaste grond onder de voeten. Met de demo die het viertal samen met presentator Eric Corton opnam, sloegen ze platenlabel Sonic Rendezvous aan de haak. Het Zwarte Cross-rock album The Gospel Of The Bloody Honkies werd internationaal met pullen bier de hemel in geprezen.

Zanger Lawrence Mul:

“Wat een verassing, heel tof. Met Eric Corton was het heel leuk werken, met hem hebben we de eerste zeven nummers van de plaat opgenomen. Met de andere nummers heeft hij zich minder  bemoeid. We hebben toffe recensies op de plaat gekregen. In Nederland, maar ook in Duitsland, België en Spanje. Te gek gewoon.” 

Luister hier naar de gehele interviews met de genomineerden in het tweede deel van 3VOOR12Radio op maandag 30 juni 2008.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12