De 7EVEN (week 27): Al Green, Fleet Foxes, The Zutons De 7EVEN (week 27): Al Green, Fleet Foxes, The Zutons

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 27): Al Green, Fleet Foxes, The Zutons

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN

AL GREEN | LAY IT DOWN

Blue Note/EMI
Kerkbaas Al Green laat de gospel voor wat het is en keert terug met een onvervalste seventies soulplaat. De jonge producers geven zijn mierzoete liefdesballades de nodige spanning mee en koorknaapjes als John Legend en Corinne Bailey Rae zorgen voor afwisseling.

FLEET FOXES | FLEET FOXES
Bella Union/V2
Harmonieuze samenzang, een bak galm, rommelende gitaren en veel baarden. Nee, het gaat hier niet over My Morning Jacket of Band of Horses, maar over de nieuwste aanwinst in de paardenstal: Fleet Foxes. Het debuut van deze band is uitgebalanceerd, vreedzaam en de volle lengte lang spannend. 

JACK ROSE | DR RAGTIME PALS / UNTITLED
Beautiful Happiness/Munich
Jack Rose noemt zich voor de gelegenheid Dr Ragtime en klinkt op deze plaat extra doorleefd. De begeesterde muzikant heeft niet meer nodig dan akoestische gitaar en lapsteel om zijn muziek tot ongekende hoogtes te brengen.

BOWERBIRDS | HYMNS FOR A DARK HORSE
Dead Oceans/Dead Oceans
Dit folktrio uit North Carolina maakt een prettige, natuurbewuste plaat, waarop alle instrumenten - accordeon, viool, piano en meer - hun verdiende, spannende plek krijgen.

SIGUR RÓS | ME SU EYRUM VI SPILUM ENDALAUST
EMI
De plaat laat een erg weidse, 'eeuwige' indruk achter, met ijle, breekbare nummers. Het verrassingseffect van de eerste kennismaking is er niet meer, maar een IJslands pareltje blijft het.

THE ZUTONS | YOU CAN DO ANYTHING
PIAS
'Valerie' van The Zutons was een hit... voor Amy Winehouse. Met You Can Do Anything zou het de band uit Liverpool dan toch eindelijk op eigen kracht moeten lukken. The Zutons hebben het in zich.

THE RASCALS | RASCALIZE
Deltasonic/V2
Eerder dit jaar vereerde Miles Kane muzikale held samen met Arctic Monkey Alex Turner in The Last Shadow Puppets, nu doet hij het met zijn eigen band The Rascals. Kane speelt met jongensdromen waarin de reis van leven, strijd, liefde en dood, zonder angst wordt getrotseerd. De spanning op Rascalize is soms om te snijden.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 14.00 en 15.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12