Noisia neemt Moby onder handen Noisia neemt Moby onder handen

"Hij is niet echt relevant meer, maar het is wel een grote jongen"

Noisia neemt Moby onder handen

"Hij is niet echt relevant meer, maar het is wel een grote jongen"

Eerder remixte Noisia al een nummer van Robbie Williams, en nu is Moby aan de beurt. Moby's nieuwe single is twee keer geremixt door de Groningers. Twee keer! Moby's label beloonde de werklust en staat Noisia toe beide remixes ook zélf uit te brengen.

"Hij is niet echt relevant meer, maar het is wel een grote jongen"

Op de nieuwe single Alice van Moby, die eind februari uitkomt, staat een remix van het Groningse drum ‘n’ basstrio Noisia. Manager Walter Flapper legt uit: “Er is een Jamaicaanse rapper op de track te horen. Maar dan niet zo’n flauwe. De jongens hebben er een dikke drum ‘n’ bassremix van gemaakt.”

Behalve de Noisia-remix zijn er nog twee remixes te horen op de single. Ook Drop The Lime en General Midi namen de track onder handen. Noisia ging nog een stapje verder. “We hebben twee remixes van het nummer gemaakt. Dat vonden we wel grappig.” Het label van Moby gaf de Groningers vervolgens toestemming om beide remixes op het eigen Vision Recordings label uit te brengen.

“Zoiets hebben ze nog nooit gedaan,” aldus Flapper. “Maar ze vonden het leuk. Moby was erg onder de indruk van de remixes. Hij vertelde dat hij nog nooit zo’n vette remix van een van zijn nummers had gehoord. Hij kreeg zelfs zin om drum ‘n’ bass te draaien, zo zei hij.”

Alice is de eerste single van het nieuwe album van Moby, dat 10 maart uitkomt.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12