Waar je vandaan komt maakt geen reet uit, vindt Hollandse Nieuwe Audio Elixer Waar je vandaan komt maakt geen reet uit, vindt Hollandse Nieuwe Audio Elixer

Rein de Vos: "Ik zoek de vernieuwing"

Waar je vandaan komt maakt geen reet uit, vindt Hollandse Nieuwe Audio Elixer

Rein de Vos: "Ik zoek de vernieuwing"

Raptrio Audio Elixer is deze week Hollandse Nieuwe. Rein de Vos ken je vast nog wel uit DuvelDuvel. Samen met Kastro de Kraai en Dave de Das vormt hij Audio Elixer. Eind december kwam hun debuutalbum Zwarte Parels uit; deze week is Audio Elixer Hollandse Nieuwe

Rein de Vos: "Ik zoek de vernieuwing"

Rein de Vos ken je natuurlijk allang van zijn periode in DuvelDuvel. Maar aangezien hij nu met Dave de Das en Kastro de Kraai een eigen album heeft uitgebracht is hij voor ons toch écht een Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS AUDIO ELIXER?
Audio Elixir bestaat uit Kastro de Kraai (ook wel bekend als Nano) Dave de Das en ikzelf, Rein de Vos. We zijn in 2005 begonnen aan Audio Elixer, toen mijn samenwerking met DuvelDuvel eindigde. Ik deed al wat dingen met Kastro de Kraai, en dat is dus gewoon verder gegaan. Omdat we verschillende soorten beats en muziek samenbrengen, noemen we ons Audio Elixer. Scheikunde dus.

OORDEEL: DE TOEKOMST VAN DE ROTTERDAMSE RAP IS VEILIG GESTELD DOOR DE VOS, DIE ONTSNAPT IS EN ZIJN EIGEN STREKEN WEER KAN UITHALEN.
“Ik ben onlangs naar Zwolle verhuisd, waar ik voor 1998 ook al woonde. Dus dat Rotterdamse: waar je vandaan komt maakt geen reet uit. Het gaat om de muziek. Die moet blijven groeien. En waar je dan zit, dat vind ik onzin.

KEUZES:

ROTTERDAM OF ZWOLLE?
Dan blijf ik in Zwolle. Ik heb hier mijn gezin nu, dus het blijft Zwolle.

VADER OF RAPPER?
Dan is het vader. Ik laat mijn kinderen voor niets of niemand in de steek.

OLD-SCHOOL OF VERNIEUWING?
Ik zoek de vernieuwing. Dat zoek ik dan in andere rapstijlen. Dat is wel lastig, maar wel interessant en leuk.

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
Voor de muziek. De genoegdoening die je voelt wanneer een liedje af is. En natuurlijk om mensen te laten dansen, of nadenken. Om er voor de rest van je leven geld mee te kunnen verdienen zou natuurlijk ook leuk zijn, maar daar begin je nooit mee. Het mag wel in je hoofd zitten, maar op de achtergrond. Als je daar teveel aan denkt, dan raak je je doel kwijt.

WAAR EN WAAROM MOETEN JE LIVE KOMEN BEKIJKEN?
22 maart hebben we een show in Rotterdam, via Hiphop In Je Smoel. Maar we willen natuurlijk ook zelf een tournee starten. Zoveel mogelijk podia langs dus. Daar zijn we nu druk mee bezig. Maar komen kijken dus, 22 maart, dan kun je vet genieten van een goeie shit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12