Muziekjournalist Gijsbert Kamer wordt dj Muziekjournalist Gijsbert Kamer wordt dj

“Het wordt zeker geen personalityshow”

Muziekjournalist Gijsbert Kamer wordt dj

“Het wordt zeker geen personalityshow”

Gijsbert Kamer, popjournalist in woord en beeld voor onder meer Volkskrant, mag zich vanaf vandaag ook dj noemen. Vanavond 4 februari presenteert hij voor het eerst het nieuwe radioprogramma Kamermuziek op KX Radio.

“Het wordt zeker geen personalityshow”

Aspiraties om dj te worden had hij niet. Popjournalist Gijsbert Kamer schrijft sinds 1992 voor de Volkskrant en is daarnaast ook televisiemaker en presentator. Rob Stenders, de creatief directeur van KX Radio, heeft hem benaderd. “Toen dacht ik ja, waarom niet? Radio maken is iets heel anders. Ik ga nu weer op een heel andere manier met muziek om, dat is leuk. Bij alles wat ik nu hoor denk je na of het ook op de radio gedraaid kan worden.”

Dat radiomaken een andere discipline is waar Kamer kennis mee moet maken, weet hij. Toch moet het volgens hem geen problemen opleveren. “Je moet het gewoon een keertje doen en ik weet hoe de schuif open en dicht gaat. ” Bij KXRadio heeft hij de vrijheid zelf muziek uit te kiezen. “Ik word nergens toe gedwongen”, zegt hij. Toch maakt hij voor zichzelf al wel een kleine voorselectie. “Soms zal ik wel de extremen opzoeken, maar de muziek moet zich wel lenen voor de huiskamer. Dus ik zal geen 12 minuten durende technotrack draaien.” De naam van zijn radioprogramma draagt om die reden dan ook de tweedimensionale titel Kamermuziek.

Jeroen van Inkel, Henk Westbroek en Wouter van de Goes mag hij nu zijn nieuwe collega’s noemen. Past hij wel in dat rijtje? “Zo gek is het niet wat er wordt gedraaid. De nieuwe Voicst en Cat Power staan ook op de playlist”, zegt hij. Verder zal het hem eigenlijk een zorg wezen wie zijn nieuwe collega’s zijn. “Ik weet dat het sympathieke muziekliefhebbers zijn. Ze doen dit allemaal vrijwillig en om dezelfde reden als ik: veel muziek draaien. Stenders is de zender ook begonnen om al die muziek die hij in zijn programma op 3FM niet kwijt kan, toch te kunnen laten horen.” Ook Kamer zal in zijn programma vooral de muziek voor zich laten spreken. “Het wordt zeker geen personalityshow.”

Het eerste nummer dat hij vanavond instart is Panic van The Smiths. “Ik begin uiteraard met een lekkere inkomer.”

Vanavond, maandag 4 februari, is de eerste uitzending van Kamermuziek, van 19.00 tot 21.00 live vanuit Amsterdam te horen op KX Radio.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12