De 7EVEN (week 7): Vampire Weekend, The Mars Volta, Los Campesinos! De 7EVEN (week 7): Vampire Weekend, The Mars Volta, Los Campesinos!

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 7): Vampire Weekend, The Mars Volta, Los Campesinos!

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

THE MARS VOLTA | THE BEDLAM IN GOLIATH
Universal
De chaos die het beruchte ouijabord veroorzaakte heeft de band
uiteindelijk behoorlijk goed gedaan. Op The Bedlam in Goliath klinkt een enthousiaste band op het toppunt van zijn kunnen: meer van hetzelfde, maar strakker en harder.

MADRUGADA | MADRUGADA
EMI Noorwegen/Import
Het vijfde studioalbum van Madrugada zal het laatste zijn: gitarist
Robert Burås overleed tijdens de opnamen en de rest van de band besloot niet verder te gaan. Het is een waardig afscheid geworden, waarop Madrugada weer doet wat het kon als geen andere band, maar wat het de laatste jaren te vaak naliet: zinderen.

HOT CHIP | MADE IN THE DARK
EMI
Hot Chip verstaat de kunst om synthesizers te laten rocken en grommen zonder het popliedje uit het oog te verliezen. Hot Chip draait de hand niet om voor een Timbaland-achtige beat, een ingetogen wiegeliedje of een freaky discorevival. Stuk voor stuk nummers die het straks vast en zeker geweldig doen op het podium.

LOS CAMPESINOS! | HOLD ON NOW, YOUNGSTER…
Wichita/V2
Los Campesinos! is één grote en gezellige rock-'n-rollfamilie die
gezamenlijk zorgt voor een wonderlijke en verblijdende kakofonie aan geluiden. Ongecompliceerd en onbekommerd. De nieuwe Britse sensatie? De songs op Hold on Now, Youngster... kunnen in ieder geval volop de strijd aan voor de indiepophit van 2008.

GIRLS IN HAWAII | PLAN YOUR ESCAPE
Bang!
We hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar Girls in Hawaii heeft eindelijk een opvolger voor het debuutalbum gemaakt. Op Plan Your Escape haalt de Waalse groep een bijzonder rijk instrumentarium uit de kast, tot kerkklokken en trekzakken toe. Dit is verslingerende, intelligente rock.

BERSARIN QUARTETT | BERSARIN QUARTETT
Lidar/Rough Trade
Tot de verbeelding sprekende geluidseffecten, klassieke instrumenten en oneindig diepe melancholie, kortom: 'denkbeeldige fictieve filmmuziek' zoals de man achter Bersarin Quartett het zelf beschrijft. Hij laat zo elke luisteraar zijn eigen imaginaire film regisseren. Dit album luister je niet, dit album leef je.

VAMPIRE WEEKEND | VAMPIRE WEEKEND
XL/V2
O zo olijk. Vier studentjes mixen afro- met indiepop tot een smakelijke saus. Aan overtuigingskracht mag nog even gesleuteld worden, maar makkelijk een energiek, vrolijk en stuiterend plaatje maken kunnen ze als geen ander.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12