Song van het jaar 2008: de keuze van Torre Florim (De Staat) Song van het jaar 2008: de keuze van Torre Florim (De Staat)

"Hier gaan mijn heupen van wiegen en ballen van springen"

, Erik Zwennes

Song van het jaar 2008: de keuze van Torre Florim (De Staat)

"Hier gaan mijn heupen van wiegen en ballen van springen"

Erik Zwennes ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Torre Florim, zanger van het Nijmeegse De Staat, volgt zijn onderbuik. "Echt álles wat je doet wordt stoer met 'Grip' als begeleidingsmuziek. Dan heb je echt de ultieme plaat gemaakt."

"Hier gaan mijn heupen van wiegen en ballen van springen"

8 januari presenteert De Staat zijn debuutalbum in Doornroosje, Nijmegen. Vandaag presenteert zanger Torre Florim zijn vijf favoriete nummers van dit jaar.

5. Nick Cave & The Bad Seeds - Dig Lazarus, Dig
"Ik werd tijdens onze korte UK/Ierland tour met dEUS veel vergeleken met Nick Cave, terwijl ik die vent niet eens kende. Jaja, shame on me etc. Toen hoorde ik dit nummer. Er zijn kuttere dingen om mee vergeleken te worden, besefte ik toen. Hier gaan mijn heupen van wiegen, en ballen van springen. Whatever that means."

4. dEUS - The Architect
"Een band die niet gaat vervelen is een band die niet bang is en blijft evolueren. dEUS is daar één van. The Architect heb ik inmiddels zo vaak gehoord dat ik moet kotsen, en toch zet ik 't weer aan. Chapeau dEUS."

3. Bonne Aparte - Taste My Snow
"Toen ik deze gasten zag op De Affaire, viel mijn mond open. WAT ZIJN DIT, EN WAAR KOMT HET VANDAAN. Als een bom op een bloemenperkje. Ze zijn niet bang om hun instrumenten als ondergeschikt te behandelen. Prima zo."

2. Fleet Foxes - White Winter Hymnal
"Deze plaat luisteren we vaak in de bus op de weg terug. Opeens lijkt die krappe VW transporter een gemoedelijk warm kerkje, met marshmallows en vuurkorven, waar je heerlijk in slaap kan vallen. Als ik op dat moment achter het stuur zit, sterven wij allen."

1. zZz - Grip
"Thee drinken met mijn dikke buurvrouw is opeens kickass als deze track aanstaat. Echt álles wat je doet wordt stoer met 'Grip' als begeleidingsmuziek. Dan heb je echt de ultieme plaat gemaakt."

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12