Song van het Jaar 2008: de keuze van Tocado baas Leen Steen Song van het Jaar 2008: de keuze van Tocado baas Leen Steen

"De muziek vraagt om het gebruik van paddenstoelen"

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Tocado baas Leen Steen

"De muziek vraagt om het gebruik van paddenstoelen"

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Tocado baas Leen Steen over zijn keuze: "Hakkuh!"

"De muziek vraagt om het gebruik van paddenstoelen"

Oke, Elle Bandita kondigde een maand terug nog aan dat ze de overstap naar PIAS maakt. Maar buiten dat kun je vrij stellig zijn: het was een goed jaar voor het Rotterdamse label Tocado. Ponypack, Harry Merry, Skinnerbox. Het zijn zomaar een paar namen die op Tocado hun album uitbrachten. Maar wat zijn nou zijn favoriete songs van labelbaas Leen Steen op de lijst van 2008?

Aux Raus - Wire
"Aux Raus is de leukste Nederlandse band van het moment dus nogal logisch. Hakkuh!"

The Moi Non Plus - Ha Ha Ha
"Wat kan ik zeggen; kicks ass. Ik heb op een of andere manier een zwak voor 2 mans bands; alles blijft als vanzelf rauw tot op het bot en essentieel."

Queens of the Stone Age - Make It Wit Chu
"Geen dag zonder de Queens.
Je kan altijd zo lekker tegen hun massieve sound aanleunen."

The Whip - Trash
"Als het dan Brits moet zijn dan het liefst zo. The Whip heeft respect voor het verleden, toch is het net geen flauwe rip off."

zZz - Grip
"Sowieso de mooiste clip natuurlijk. Je kan hem 100 keer zien en nog afvragen hoe die gast onderin beeld die balk precies op tijd afkrijgt. De muziek is lekker psychedelisch en vraagt om het gebruik van paddenstoelen."

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12