Song van het Jaar 2008: de keuze van Room Eleven Song van het Jaar 2008: de keuze van Room Eleven

"Emiliana heeft zoveel liefde te geven”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Room Eleven

"Emiliana heeft zoveel liefde te geven”

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Room Eleven zangeres Janne Schra over haar keuze: "Als Jan Smit naar Cat Power had geluisterd, dan had ie geweten dat je met poliepen op je stembanden ook prima voor de dag kan komen."

"Emiliana heeft zoveel liefde te geven”

Begin dit jaar kwam het nieuwe album Mmm...Gumbo? van Room Eleven uit, opgenomen in New York samen met Dayna Kurtz en Randy Krafton, met daarop nummers die aan het einde van het jaar nog fier overeind staan. Ook in de Song van het Jaar longlist. Zangeres Janna Schra stemt niet op zichzelf, al had ze dat wat ons betreft best mogen doen. Ze verkiest de volgende songs tot haar favorieten van 2008:


Beck - Gamma Ray
“Als je als verdwaalde puber de wereld even wat lichter zag wanneer je ‘I'm a loser baby... so why don't you kill me’ meezong, dan is dit zeker een nummer dat je hard op moet zetten! Groezelig geproduceerd, das mooi!”

Bon Iver - Skinny Love
“Oké, als iemand een album opneemt in een hutje in een bos hoeft het niet per sé mooi te worden. Maar dit is heel mooi! Live net zo!”

Cat Power - New York
“Als Jan Smit naar Cat Power had geluisterd, dan had ie geweten dat je met poliepen op je stembanden ook prima voor de dag kan komen. Cat Power is voor mij die lichtblauwe verroeste fiets met één rem waar je aan gehecht bent.”

Emiliana Torrini - Jungle Drum
“Ze heeft zoveel liefde te geven, die Emiliana. En ik ben zo stom om te geloven dat het ook voor mij is, dus ik zing alles mee op de fiets. En dat schijnt vreemd over te komen en dan met name het stukje: ‘tonka tonga tonka roka tongtong’."

Snoop Dogg - My Medicine
“Snoog Dogg blijft verbazen.... en dankzij hem is het over een tijdje de normaalste zaak van de wereld dat je als rapper country, americana, folk, rockabilly en bluegrass invloeden gebruikt. Weer eens wat anders.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12