Song van het jaar 2008: de keuze van Micachu And The Shapes Song van het jaar 2008: de keuze van Micachu And The Shapes

"Portishead geeft iedereen het nakijken"

, Ron van der Sterren

Song van het jaar 2008: de keuze van Micachu And The Shapes

"Portishead geeft iedereen het nakijken"

Ron van der Sterren ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van Micachu & The Shapes is een joint effort. Of toch niet?

"Portishead geeft iedereen het nakijken"

Micachu heeft zich met al haar Shapes over de lijst gebogen en is er in goed overleg uitgekomen. Al corrigeert ze op het laatste moment toch nog geheel naar eigen inzicht. En dus is dit uiteindelijk toch gewoon de keus van Micachu zelf. "Zet je je vrienden op de eerste plek?"

5: M.I.A. - Paper Planes
“Zij verdient het na zoveel hard werk."

4: Beck - Gamma Ray
“Op vier. Een heel mooi nummer. Beck is meester in het injecteren van elektronica zonder de boel ermee onder water te zetten. Het heeft ook een mooi kwetsbaar randje."

3: Pete & The Pirates - Mr. Understanding
"Alweer een mooie popsong. Geen revolutie, heerl erg Engels."

2: Mystery Jets - Two Doors Down
Voor Micachu iets kan zeggen, grijpt een Shape in: "Hiervan ga ik springend door de kamer met mijn haarborstel als microfoon."

1: Portishead - Machine Gun

“Tien jaar weggeweest en dan zo terugkomen, met zo'n helder idee van wat je wil doen. Daarmee geven ze iedereen het nakijken. Dit nummer heeft zoveel ruimte, dat vind ik er heel mooi aan. Portishead wGotta support my home boy!"

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12