Song van het jaar 2008: de keuze van Lucky Fonz III Song van het jaar 2008: de keuze van Lucky Fonz III

“P. Faberge doet me denken aan Drs. P of Wim T. Schippers”

, Erik Zwennes

Song van het jaar 2008: de keuze van Lucky Fonz III

“P. Faberge doet me denken aan Drs. P of Wim T. Schippers”

Erik Zwennes ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Lucky Fonz III kiest hiphop, pop, imbeciele rock en hoogstaande literatuur.
“Ik hou van je omdat ik high ben. En ik ben high de hele dag door, iedere dag! Dat is romantisch!”

“P. Faberge doet me denken aan Drs. P of Wim T. Schippers”

Otto Wichers oftewel Lucky Fonz III heeft eigenlijk helemaal geen tijd voor afleiding. Zijn derde album moet af. Maar voor het toelichten van favorieten maakt Lucky gelukkig tijd vrij. Hier zijn vijf beste nummers van 2008:

Voicst - Everyday I work on the Road
“Ik heb dit jaar Voicst vaker gezien dan mijn eigen moeder en ik krijg geen genoeg van die maffe liedjes. De euforie van popmuziek maar dan wel met een soort emotionele diepgang. Ik denk dat Voicst internationaal heel groot gaat worden, omdat ze volkomen uniek zijn maar toch ook toegankelijk.”

Kings of Leon - Sex on Fire.
“Dit liedje heeft twee akkoorden en een imbeciele tekst. Wat dat betreft zijn de Kings of Leon eigenlijk de rockversie van Lucky Fonz III. Geen wonder dat ik het vet vind.“

LeLe – Skinny Jeans
“Ik zag op een MTV-ding in 013 een optreden van LeLe en ik vond het te gek. P. Faberge had niet alleen toffe songs maar ook een mooi pak aan en hij gaf het publiek champagne. Ik vind hem ook een goeie columnist. Hij doet me een beetje denken aan Drs. P of Wim T. Schippers. Als hij ooit een boek zou schrijven dan lees ik het graag.”

Snoop Dogg - My Medicine
“'Ik hou van je omdat ik high ben. En ik ben high de hele dag door, iedere dag!' Dat is romantisch! En Willy Nelson zit in de clip én Snoop draagt het op aan Johnny Cash. Snoop bewijst eigenlijk met dit liedje dat rap de moderne blues is. Oude blues ging ook meestal over feesten, zuipen, seks, opscheppen en misdaad.”

Moke - This Plan
“Ik vind Moke fantastisch. Ik zag ze in het Vondelpark en ze gaven een fantastische show. Ze krijgen alles voor elkaar om de simpele reden dat ze het verdienen, zowel persoonlijk als muzikaal. Mijn favoriete lied is The Long Way.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12