Song van het Jaar 2008: de keuze van All Missing Pieces Song van het Jaar 2008: de keuze van All Missing Pieces

"Raconteurs of White Stripes, Jack White blijft de koning"

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van All Missing Pieces

"Raconteurs of White Stripes, Jack White blijft de koning"

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van All Missing Pieces: "Het trucje blijft fucking geniaal."

"Raconteurs of White Stripes, Jack White blijft de koning"

Een eerste EP en eerste fandag. Het was het jaar wel voor All Missing Pieces. Vorig jaar traden ze op tijdens de Song van het Jaar avond, ditmaal leveren ze hun bijdrage middels hun favorietenlijstjes. Alle drie! (Quinten en Wrister alleen wel zonder toelichting, zij waren de hele week niet thuis, dus geen tijd.)

 
Camiel:
The Raconteurs - Salute Your Solution
"Vetste rifje van het jaar, dikste sound van het jaar. Ik was nooit zo'n heel grote fan van al het oude Raconteurs werk maar toen ik dit hoorde ben ik meteen naar de cd-winkel gerend. Raconteurs of White Stripes, Jack White blijft de koning!"
 
Eagles Of Death Metal - Wannabe In LA
"In ieder geval de man met de beste snor van elk jaar: Jesse Hughes! Ze doen elke keer weer hetzelfde trucje maar het blijft te gek omdat het trucje fucking geniaal is. Ik kan er simpelweg niet omheen."
 
Foo Fighters - Long Road To Ruin
"Een nummer dat ik zelf had willen schrijven. Prachtige melodie verpakt in een goed rock nummer, zo hoort het. Ze blijven Everlong's schrijven en als je twee dagen achter elkaar het Wembley stadium uitverkoopt en zo'n goede show neerzet mag je jezelf een schouderklopje geven."
 
Triggerfinger - First Taste
"Beste live band uit de Benelux! Ik heb ze laatst in 't Paard gezien en het is zo ongelofelijk goed! Ze zullen nooit heel groot worden maar elke muzikant kan hier iets van leren en de rest van de mensen kan er gewoon van genieten! Niet hun beste nummer maar nadat je deze band live gezien hebt, moeten ze gewoon in je lijstje."
 
Kings Of Leon - Sex On Fire
"Gewoon een heel mooi nummer. Ze blijven groeien en betere nummers schrijven. Altijd leuk om een alternatieve band het toch heel goed te zien doen op TMF."
 
 
Quinten:
The Raconteurs - Salute Your Solution
Eagles Of Death Metal - Wannabe In LA
Blood Red Shoes - I Wish I Was Someone Better
Foo Fighters - Long Road To Ruin
AC/DC - Rock n Roll Train
Wrister :
Blood Red Shoes - I Wish I Was Someone Better
Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat
Kings Of Leon - Sex On Fire
Voicst - Everyday I Work On The Road
The Wombats - Backfire At The Disco

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12