Lucky Fonz III de nieuwe Paul Elstak? Lucky Fonz III de nieuwe Paul Elstak?

“Wat er van gabber nog in mijn systeem zit, moest eruit”

, Fiona Fortuin

Lucky Fonz III de nieuwe Paul Elstak?

“Wat er van gabber nog in mijn systeem zit, moest eruit”

Fiona Fortuin ,

Op het moment van bellen legt Lucky Fonz III de laatste hand aan zijn nieuwe album. Niet thuis, maar bij Voicst zanger Tjeerd Bomhof, zijn vocal coach. In Dubbel Check een gesprek met nieuwbakken housezanger Lucky Fonz. “Er staan letterlijk dancetracks op mijn nieuwe cd.”

“Wat er van gabber nog in mijn systeem zit, moest eruit”

Lucky Fonz III voorspelt voor 2009: “In dat jaar zal er geen plaat verschijnen zonder medewerking van Tjeerd Bomhof.” Op het moment dat 3VOOR12 met hem in Dubbel Check belt, zit hij bij de Voicst zanger thuis. “Hij is mijn vocal coach. Ja, die jongen heeft meerdere talenten. Hij helpt mij ook met opnemen.”

Op dit moment legt Lucky Fonz de laatste hand aan zijn nieuwe album. Een album dat zeer waarschijnlijk weinig raakvlakken met voorganger het folky Life is Short zal hebben. Voor de muziek is hij gaan zitten met producer Rutger Hoedemakers. “Je hoort geen folk meer, het vliegt alle kanten op. Er staan letterlijk dancetracks op; house en sommige stukjes klinken als Paul Elstak. Ik was vroeger gabber. Wat daarvan nog in mijn systeem zit, moest eruit.”

De vocalen zou hij alleen opnemen, maar tijdens dat traject ging het niet helemaal goed. “Het idee was om een lange tijd in Groningen te verblijven, uiteindelijk heb ik er steeds niet langer dan vijf dagen achter elkaar gezeten. Ik voelde me eenzaam. Al had ik wel een lieve buurvrouw daar van 85 jaar. Ik zong wel eens voor haar en dan kookte zij voor mij eten.” Dus toen Tjeerd zijn hulp aanbod, zei Lucky Fonz volmondig ja. Sindsdien gaat het goed. “Ik heb veel van hem geleerd. Dat ik bijvoorbeeld niet altijd vals hoef te zingen.”

Hoe Lucky Fonz zijn nieuwe muziek gaat uitvoeren, weet hij nog niet. Normaal gesproken staat hij alleen op het podium. Met zijn nieuwe plannen lijkt dat niet meer mogelijk. “Ik heb daar nog niet aan gedacht. Maar zeker is al wel dat ik naar Noorderslag een strijkkwartet meeneem. Dan laat ik hen de house strijken.”

Begin volgend jaar hoopt Lucky Fonz zijn album te kunnen presenteren. De titel wil hij bij deze alvast prijsgeven: A Family Like Yours. “Dat kun je vertalen als ‘een familie als de uwe’. Of ‘een familie als de jouwe. Wat je wil.”

Luister naar het gehele interview met Lucky Fonz III in Dubbel Check

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12