Wilders moet Salah Edin betalen Wilders moet Salah Edin betalen

Rechter wijst rapper 3.000 euro schadevergoeding toe

Wilders moet Salah Edin betalen

Rechter wijst rapper 3.000 euro schadevergoeding toe

Geert Wilders moet rapper Salah Edin een schadevergoeding van 3.000 euro betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter donderdagmiddag beslist. Ook fotograaf Ilja Meefout krijgt een vergoeding.

Rechter wijst rapper 3.000 euro schadevergoeding toe

Geert Wilders moet rapper Salah Edin een schadevergoeding van 3.000 euro betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter donderdagmiddag beslist. De politicus gebruikte per ongeluk een foto van Salah Edin in zijn film Fitna, in plaats van die van Mohammed B, de moordenaar van Theo van Gogh. Hij beloofde de film aan te passen, maar deed dat volgens de rapper niet snel genoeg. Hij spande daarom een kort geding aan.

De vergoeding is flink lager dan het bedrag dat de rapper geeist had. Het voorstel van Salah Edin - 25.000 euro - vond de rechter te hoog. Salah Edin heeft de verwarring voor een deel over zichzelf afgeroepen, door het beruchte portret van Mohammed B te imiteren op zijn albumhoes. Bovendien vindt de rechter dat Salah Edin veel publiciteit heeft gekregen door het incident. Hij was onder meer te gast bij Pauw en Witteman.

Hiphopfotograaf Ilja Meefout, die de foto maakte, krijgt ook een vergoeding. Aan hem is Wilders 5.000 euro schuldig wegens het zonder toestemming gebruiken van zijn foto. De drie partijen hadden al afspraken gemaakt over een rectificatie, die Wilders naar diverse websites en persberichten zou sturen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12