Sessie: Tjikkies regelen met The Kooks

Melkweg-lift letterlijk en figuurlijk te klein voor vriendelijke Britten

Maandagavond speelden The Kooks in een uitverkochte Melkweg Max. Waar deze zaal gezien de kaartverkoop eigenlijk al te klein was voor de heren, wilden ze met liefde nog eens met 3VOOR12 de lift in.

Melkweg-lift letterlijk en figuurlijk te klein voor vriendelijke Britten

De roadie kijkt even raar op als hij met twee gitaren richting lift wordt gedirigeerd. “Je gaat ze toch niet echt in die lift laten spelen he?!” De breedgeschouderde kaalkop kijkt me aan alsof ik ter plekke de hand van Madonna weiger. Tja, een band is net zo groot als je hem maakt.

Zanger Luke en gitarist Hugh doen niet moeilijk. Ze herinneren zich nog de liftsessie in Paradiso, ruim twee jaar geleden en hebben er eigenlijk wel zin in. Voordat de camera daadwerkelijk is begonnen met opnemen staat de band al te spelen. Er wordt zelfs een extra nummer gespeeld. “Ben je vanavond bij de show? We gaan echt een geweldige afterparty tegemoet. “ Volgens ingewijden duurde de afterparty voor de jongens exact vijf minuten. Ach, meer dan genoeg tijd om twee leuke dames uit te nodigen voor in je hotelkamer, of tien.

Bekijk nu de liftsessie met The Kooks.