Jana Hunter doet huiskamerconcert bij Charles Frail Jana Hunter doet huiskamerconcert bij Charles Frail

‘Kan ik blijven slapen?’

Jana Hunter doet huiskamerconcert bij Charles Frail

‘Kan ik blijven slapen?’

Na jaren heeft de Amsterdamse singer-songwriter Charles Frail zijn huis weer eens schoongemaakt. Hij is er nog moe van. "Alsof de koningin langskomt, zo schoon is het", zegt hij. Frail verwacht namelijk hoog bezoek: Jana Hunter doet eind april bij hem een huiskamerconcert.

‘Kan ik blijven slapen?’

“Ik ben moe”, antwoordt de Amsterdamse singer-songwriter Charles Frail wanneer hem in Dubbel Check wordt gevraagd hoe het met hem gaat. “Ik heb gisteren het hele huis schoongemaakt. Er komt namelijk iemand langs, dan moet je het wel een beetje aan kant hebben.” Het huis is na jaren weer spik en span, vertelt hij. “Alsof de koningin langskomt, zo schoon is het.” De koningin is het dan niet die een bezoek brengt, maar het komt in de buurt, namelijk Jana Hunter. Deze singer-songwriter uit de stal van Devendra Banhart doet op 28 april een huiskamerconcert. In zijn huis aan het Vondelpark. “Op een toplocatie dus.”

“Toen ze vorig jaar op tour was heb ik haar gemaild waarom ze Nederland niet aandeed”, legt Frail uit. “Ik nodigde haar daarom persoonlijk uit om langs te komen en daar is ze op ingegaan. Ik zou ook ja hebben gezegd. Het is toch leuk om van een wildvreemde zo’n uitnodiging te krijgen? Ze vroeg of ze ook kan blijven slapen. Dat is natuurlijk geen probleem.”   

Charles Frail is eind deze maand jarig. Het moet dan ook eigenlijk zijn feestje worden. Zelf speelt hij die avond ook. En misschien maakt hij wel toastjes met zalm klaar voor de visite. “Er moeten toch wel zo’n vijftig mensen inpassen. Iedereen is welkom, maar het zou fijn zijn als mensen die willen komen mij een mailtje sturen of via myspace contact met me opnemen.”

In een eerder interview met 3VOOR12 uitte Frail de hoop om net zo ver te komen als zijn collega Lucky Fonz III. De singer-songwriter is inmiddels bezig met drie albums tegelijk om die top te bereiken. “Die zal ik niet alle drie tegelijk uitbrengen. De eerste komt als eerste, zoals dat gaat.” Zijn de nummers dan zo verschillend van elkaar dat ze niet op één album passen? “De stijl is vrijwel hetzelfde, maar de liedjes vertellen allemaal een ander verhaal. Omdat ik het liefst nummers zo speel alsof ze een geheel van veertig minuten vormen, heb ik er verschillende projecten van gemaakt. Deze zomer hoop ik mijn eerste ding uit te brengen. Het draagt het thema ademtochten van de ochtend. Maar ik stel mezelf geen deadline, anders ga ik te geforceerd te werk.”

Kijk voor meer informatie over het huiskamerconcert van Jana Hunter bij Charles Frail op zijn myspace pagina.  

Luister naar het gehele interview met Charles Frail in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12