‘Deuren Atlantis gaan niet sluiten’ ‘Deuren Atlantis gaan niet sluiten’

Veel verwarring rond toekomst poppodium

‘Deuren Atlantis gaan niet sluiten’

Veel verwarring rond toekomst poppodium

Poppodium Atlantis in Alkmaar blijft open, zegt huurder Grolsch. Vanochtend was er grote verwarring toen het bericht naar buiten kwam dat het poppodium haar deuren definitief gaat sluiten.

Veel verwarring rond toekomst poppodium

Op 15 april verscheen in het Noordhollands Dagblad het bericht dat exploitant Bibere est Vivere (B.v.), het poppodium Atlantis in Alkmaar 5 mei definitief gaat sluiten. Grolsch weerspreekt dit bericht.

B.v., die het poppodium exploiteert voor Grolsch, zei dat de gemeente en Grolsch niet bereid genoeg waren om de geldproblemen van het poppodium op te lossen. Het krantenartikel kwam als een grote verrassing voor de betrokken partijen die hard werken aan de toekomst van Atlantis. Aart-Jan Koppert, verkoopleider van Grolsch: “Totale onzin dat persbericht. Atlantis gaat door. We zijn in vergaande onderhandelingen met een nieuwe partner die het gaat exploiteren en gaat zorgen voor een gezonde situatie in de toekomst. We denken zelfs aan een nieuwe locatie. De gemeente is bereid om mee te werken.”

Welzijnsorganisatie Kern8, die graag de exploitatie van Atlantis wil overnemen, was ook verrast door het bericht vanochtend in de krant. “We moeten via de media horen dat B.v. er 5 mei definitief mee wil stoppen. Terwijl iedereen hun best doet om het poppodium te redden,” zegt Frans McGonigle van Kern8. “Ik kan er niet veel over zeggen, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik zie een rooskleurige toekomst voor Atlantis.”

Maurice Baas, dance-programmeur van Atlantis is nog niet zo zeker van de toekomst. Mede door alle tegenstrijdige berichten en gebrek aan communicatie onderling. “De toekomst van het poppodium is dan misschien veiliggesteld, maar niemand denkt aan twintig man personeel dat hier rond loopt. Niemand communiceert met ons. Nu B.v. uit de school is geklapt, gaat iedereen opeens praten. We zullen zien.”

1 januari besloot Bibere est Vivere de deuren van het poppodium te sluiten, omdat het Amsterdams bedrijf een enorme schuld heeft bij de huurder van het gebouw, bierbrouwerij Grolsch. Even vreesden betrokkenen dat het ‘Alkmaars fenomeen’ nooit meer de deuren zou openen. Maar het bedrijf maakte een doorstart met een proefperiode tot 1 april. Nu is grote onduidelijkheid wat er precies gaat gebeuren. Grolsch is bijvoorbeeld nog in onderhandeling met eigenaar Wil van der Meer. De eigenaar wil graag het pand omvormen tot winkels en woningen. De gemeente heeft officieel nog niets toegezegd. "Een subsidie van de gemeente is noodzakelijk voor de toekomst," zegt McGonigle.

Cultuurwethouder Hans Meijer en Bibere est Vivere waren niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12