Denvis maakt anthem voor bijna-landskampioen PSV Denvis maakt anthem voor bijna-landskampioen PSV

"Eindhoven kent een traditie in zware gitaarmuziek, daar hebben we op voortgebouwd"

Denvis maakt anthem voor bijna-landskampioen PSV

"Eindhoven kent een traditie in zware gitaarmuziek, daar hebben we op voortgebouwd"

Wordt PSV dit weekend landskampioen? Het zou zomaar kunnen. Iedereen is er klaar voor. De kampioensschaal is al onderweg. En het anthem is ook klaar: een ware stonerrock klassieker van de van hand Denvis. “Straks speel ik dit nummer nog tijdens de huldiging. Het zou te gek zijn.”

"Eindhoven kent een traditie in zware gitaarmuziek, daar hebben we op voortgebouwd"

Dit weekend kan de beslissing vallen. Wordt PSV landskampioen? Ze staan 5 punten voor op Ajax. Verspeelt Ajax dit weekend punten en wint PSV, dan is de Eindhovense club kampioen. De Kampioensschaal reist dit weekend al mee. En ook het anthem is gereed. Eindhovens Dagblad benaderde ras Eindhovenaar Denvis met een wel heel bijzonder verzoek: om een alternatief kampioenslied voor PSV te maken. Denvis: “Wat bleek nou? Dat idee had ik al.”

Al jaren belaagt Denvis zijn favoriete voetballer/ gitarist, oud PSV speler Björn van der Doelen met fanmail. Hij besloot hem te vragen voor een coöperatie, en kreeg daarop een enthousiaste reactie. “Het is bijna vervelend om met hem samen te werken. Alles wat hij doet is bovenmatig getalenteerd.”

Gisteren zijn de twee samen de studio in gegaan. Aan het einde van de dag was het resultaat daar: PSV Rockcity Anthem, een zwaar stonerrock ode aan de voetbalclub. Onder de naam Eindhoven Rockcity Allstars zullen ze het nummer uitbrengen.

Denvis licht zijn keuze voor dit genre toe: “Bij zowel PSV, de fans en het Eindhovens Dagblad bestaat er al langer een zekere house moeheid. Eindhoven kent een traditie in zware gitaarmuziek, daar hebben we op voortgebouwd.”

De redactie van het Eindhovens Dagblad heeft het anthem al gehoord. Volgens The Spades zanger waren de reacties meer dan lovend. “Ze spraken van een megahit die Bohemian Rapshody van de nummer 1 in de Top 2000 zal stoten.” De kans is dus zeker aanwezig dat tijdens de huldiging in het centrum van Eindhoven Denvis samen met Van der Doelen de anthem ten overstaan van de kampioenen zal spelen. “Dat zou wel echt geweldig zijn”, aldus Denvis.

PSV Rockcity Anthem zal worden uitgebracht zo gauw de club kampioen is. Dat is dus op zijn vroegst dit weekend. Helaas kunnen we je nog geen voorproefje in audio geven, wel in woorden. Hierbij een klein gedeelte uit de songtekst:

Red And white are buried deep in our hearts
A Philips tattoo on your back makes it real
Rock City saluted and honored our team

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12