Bijzondere MoMomomenten tijdens NAi-sessies Bijzondere MoMomomenten tijdens NAi-sessies

Motel Mozaïque sessies met o.a. Low, Tim Vanhamel en Jean Parlette

Bijzondere MoMomomenten tijdens NAi-sessies

Motel Mozaïque sessies met o.a. Low, Tim Vanhamel en Jean Parlette

Acht kleine grote sessies ergens in Rotterdam. 3VOOR12 wist tussen de bedrijven in TENT door, nog enkele artiesten te strikken. Niet de minste, wat dacht je bijvoorbeeld van Low!

Motel Mozaïque sessies met o.a. Low, Tim Vanhamel en Jean Parlette

Tijdens Motel Mozaïque 2008 heeft 3VOOR12 weer enkele bizarre, intieme, bombastische en innemende sessies opgenomen. Naast de sessies in TENT, ook enkele varianten op de inmiddels beroemde (behind) closed doors-reeks. Thinguma*jigSaw bijvoorbeeld, in een wit hok in het NAi. Of Charles Frail buiten op zijn hurken tussen het stadsgeruis. Bekijk nu de diverse sessies en spread the word en de links.

Tim Vanhamel
Tim, mét band, mocht zich eens lekker uitleven in zijn eigen videoclip. Drie nummers in een warm wit hok met lekker veel contrast, brengt het beste in de Vlaming naar boven.

Low
Alen Sparhawk en Mimi Parker zijn niet de gemakkelijkste artiesten. Het prachtige Rotterdamse architectuurmuseum gaf het tweetal inspiratie. In een donkere betonnen hoek wordt a capella de akoestiek getest.

Jana Hunter
Hunter was één van de velen die de bagage kwijtraakte na de introductie van het nieuwe transportsysteem op vliegveld Heathrow. Ze is al enkele dagen bezig haar boedel weer bijeen te kopen. Gelukkig had ze haar iPod nog wel bij de hand. Dit blijkt een belangrijk onderdeel van haar liveset.

Phosphorescent
Matt vindt een tussenruimte in Lantaarn/Venster zo cult dat deze móet figureren in de sessie. Het met gele filters afgeplakte TL-licht maakt de ruimte af.

Yura Yura Teikoku
Deze Japanners zijn enorm groot in eigen land. In 1989 begonnen als een viertal, maakt de band inmiddels als trio meer herrie dan ooit. Psychedelisch pop-progbombast lijkt het enige geschikte hokje.

Thinguma*jigSaw
Seth en Martha komen uit Noorwegen, maar wonen tegenwoordig in Ierland. Dit intense duo loopt in eerste instantie wat audiofiel te kommaneuken, maar toegegeven, het werpt wel vruchten af. Een prachtige sessie met banjo, dwarsfluit en zingende zaag.

Charles Frail
De Amsterdamse singer-songwriter Charles Frail had Jana Hunter en Phosphorescent op bezoek. Hij moest en zou de sessie met hen erbij doen. Helaas stond het tweetal op punt van vertrekken dus kon er niet gewacht worden op een versterkte band in het NAi. Dan maar naar buiten.

Jean Parlette
Folktronic heet het genre van deze Friezen. De laatste sessie van Motel Mozaïque 2008 kan alleen tussen de bedrijven door. Vanwege problemen met een resonerende cello moest de sessie bijna worden afgeblazen. Op de valreep nog enkele mooie nummers tijdens de soundcheck.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12