Goud Graven: Coil, Nid & Sancy en Malkovich Goud Graven: Coil, Nid & Sancy en Malkovich

Aux Raus wil het niet te satanistisch

Goud Graven: Coil, Nid & Sancy en Malkovich

Aux Raus wil het niet te satanistisch

Voorman Bastiaan Bosma van Aux Raus ging afgelopen vrijdag als een der eersten spelen in de verbouwde The Max in de Melkweg. Over de zaal was hij erg te spreken. Bij Goud Graven was hij onder andere te spreken over Coil en Malkovich.

Aux Raus wil het niet te satanistisch

The Max, de verbouwde zaal van de Melkweg, werd afgelopen vrijdag voor de eerste keer beproefd. Voor die heugelijke gelegenheid werd noest kabaal geprogrammeerd. Tezamen met Melomanics en About mocht Aux Raus een poging wagen de zaal weer te gronde te richten. The Max bleef echter overeind en kreeg bovendien lof. Aux Raus’ Bastiaan Bosma was erg in zijn nopjes met het geluid en de belichting. “Maar het podium was wel erg hoog, dat was even wennen.”
Noest kabaal, maar ook sferisch werk, duikt weer op in de vijf fragmenten die hij gekozen heeft uit ons archief. “Het hoeft niet allemaal hard en snel te zijn, maar als Malkovich speelt kan ik alleen maar glimlachend toekijken.”

Aux 88 op )toon) Festival 2006

“Nu is het niet heel bijzonder, het is een ouderwetse band. Eind jaren tachtig was dat. Het is geweldig, die muziek ging alle kanten op. Het hing ergens tussen house, gothic en hiphop."


Nid & Sancy op State X New Forms 2005

“Ik heb ze voor het eerst op het State X New Forms festival zien spelen, dat was erg tof. We speelden daar ook met Aux Raus. Zo ben ik ze nog backstage tegengekomen en zijn we samen wat gaan drinken. Wilde nachten waren het niet, toen niet. Een maand later kwam ik ze tegen op Eurosonic, sindsdien zijn we vrienden. Ik heb zelfs nog een tijdje voor ze gewerkt als chauffeur.”

Coil op State X New Forms 2002

“Jammer genoeg heb ik ze niet live kunnen zien, ik was toen niet in Nederland. Coil maakt rare soundscapes, je moet er van houden. Alle platen vind ik goed, nou ja, ze hebben ook foute platen gemaakt. Dan is het veel te satanisch. Music to play in the dark vind ik hun beste plaat.”

Alter Ego op Lowlands 2004

“Wat kan ik erover zeggen? Het is vette muziek, lekker hard, lekker snel en lekker veel noise.”

Malkovich in Club 3VOOR12 2005

“Op 7 april komt hun nieuwe plaat uit, daar hebben we een gabberpunkintro voor gemaakt. Het zijn goede vrienden van me. Ze zijn zeker de tofste live band van Nederland. Lekker hard, lekker snel. Een band hoeft niet hard en snel te zijn om goed te zijn. Maar als deze band op stoom is kan ik alleen glimlachend toekijken.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12