Vijftien nieuwe festivalpartners voor Essent Awards

Zij kunnen Ziggi, Charlie Dée, El Pino and the Volunteers goedkoop tot gratis boeken

Behalve Noorderslag en Lowlands komen de Essent Award-winnaars vanaf dit jaar op meer regionale festivals te spelen. De energieboer heeft de vijftien uitverkoren evenementen bekend gemaakt.

Zij kunnen Ziggi, Charlie Dée, El Pino and the Volunteers goedkoop tot gratis boeken

De vijftien uitverkoren regionale festivals die goedkoop tot gratis een Essent Award-winnaar op het programma kunnen zetten zijn bekend gemaakt. Onder de vijftien evenementen bevinden zich de bevrijdingsfestivals van Drenthe, Friesland, Limburg en Overijssel, Dauwpop (Hellendoorn), Mundial (Tilburg) en Plugplantsoenpop (Deventer) krijgen van de energieboer maximaal twee cheques ter waarde van 1500 euro, waarmee ze twee van de tien recente Essent Award-winnaars kunnen boeken. Tot voor kort verdienden de winnende acts alleen optredens op Noorderslag en Lowlands.

In de lichting van dit jaar bevinden zich onder meer a balladeer, Charlie Dée, Ziggi, DiceCream en El Pino and the Volunteers. Via de regeling komen zij op maximaal vier van de vijftien festivals te staan onder de noemer Essent Awards@festivals. Het mes moet zo aan twee kanten snijden: de festivals halen voordelig aansprekende namen binnen en als het goed is de winnaars bereiken een groter publiek. Althans, een groter publiek buiten de Randstad, want alleen festivals in de provincies waar Essent gas en stroom levert doen mee.