Tocado Records stelt jubileum even uit Tocado Records stelt jubileum even uit

Elle Bandita: exit Vincent Koreman, enter Marsman & Billinger

Tocado Records stelt jubileum even uit

Elle Bandita: exit Vincent Koreman, enter Marsman & Billinger

Tocado Records bestaat binnenkort tien jaar. Tijdje voor een feestje? Niet dus. Het voorgenomen jubileumfestival 6 september in Waterfront gaat niet door. "Als volgend jaar ons thuishonk Nighttown weer open is, vieren we gewoon ons elfjarig jubileum."

Elle Bandita: exit Vincent Koreman, enter Marsman & Billinger

Het Rotterdamse undergroundlabel Tocado bestaat binnenkort tien jaar. Reden voor een feestje, zou je zeggen. Niet dus. Het geplande jubileum van 6 september in Waterfront gaat niet door. In plaats daarvan viert Tocado in november een hele week lang feest, in Paard in Den Haag, het Utrechtse dB’s en Exit in Rotterdam. Aan data in Bitterzoet (Amsterdam) en Worm (Rotterdam) wordt nog gewerkt. Labelbaas Leen Steen: “En als volgend jaar ons thuishonk Nighttown weer open is, vieren we gewoon ons elfjarig jubileum. Past ook goed bij onze naam, want Tocado betekent ‘prettig gestoord’.”

Het jubileumfestival kwam al niet echt gemakkelijk tot stand. In eerste instantie was een tweedaags feestje gepland om 20 en 21 september, maar daar kwam het Duitse showcasefestival Popkomm tussendoor. Vervolgens kwam donderdag 6 september in beeld. Maar toen het erop leek dat de maandposter van Waterfront al de deur uit was én Leen Steen programmeur Gareth de Wijk maar niet te pakken kreeg, trok hij de stekker eruit. “Ik was er wel een beetje pissig over”, zegt Steen eerlijk.

Met Waterfront wordt inmiddels gewoon gepraat over een nieuwe datum, maar het jubileum een paar maanden opschuiven kan helemaal geen kwaad. 2008 moet een piekjaar worden qua releases, met onder meer een tribute cd voor Harry Merry en de langverwachte langspeelplaat van Elle Bandita, het prijspaard uit de Tocado-stal. De opnames voor haar plaat zijn nog altijd in volle gang, en het album zal aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar verschijnen. Elle Bandita werkt overigens niet meer aan de zijde van Vincent Koreman. “Vincent is een tijdje uit de running geweest, en vervolgens kregen we sterk het gevoel dat hij er niet meer zo’n zin in had.”

Exit Koreman dus, en Elle Bandita gaat nu verder met producers Marsman & Billinger, het duo dat ook verantwoordelijk was voor de Randstad-hit van Gem. Het duo bemoeide zich al met Elle Bandita’s rocknummers, maar gaat nu ook met de electrotracks aan de slag. “Commerciële jongens ja, ze zijn ook heel erg duur. Maar dat zien we later wel. Voorlopig doen ze het vooral voor de lol”, zegt Steen. “Ik heb in Elle Bandita gek veel geld geïnvesteerd. Maar als je haar ziet, weet je meteen dat ze een ster is.”

Alle energie gaat voorlopig even naar Stöma, dat binnenkort zijn tweede plaat uitbrengt. “Ze hadden binnen de kortste keren veel te veel nummers. Dik over de 74 minuten. Bruno van Stöma stelde voor om er een dubbel-cd van te maken, maar daar trap ik niet in.” Het album is zo goed als af, maar wordt vermoedelijk pas in december gepresenteerd in Rotown. “Dan wachten we nog wel een paar weken. Als programmeur Joey Ruchtie (van zowel Rotown als Noorderslag, red.) ze daar ziet, kan hij ze meteen voor Noorderslag boeken. Ja ja, ik werk steeds strategischer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12