Song van het Jaar: London Calling kiest

Britse bands gaan voor gitaren

Het einde van het jaar nadert. Tijd voor de traditionele Song van het Jaar verkiezing. De afgelopen jaren werd de uitslag gedomineerd door Britse bands: vorig jaar ging Kaiser Chiefs er met de bokaal vandoor, het jaar ervoor werd Franz Ferdinand beloond voor hun 'Take Me Out'. Reden genoeg om een aantal aanstormende Britse talenten te vragen hun keuze te maken uit de lijst van dit jaar. London Calling stemt.

Britse bands gaan voor gitaren

Groot-Brittannië staat al weer een paar jaar stevig op de kaart als het gaat om goede liedjes. De afgelopen twee jaar ging dan ook een Britse band met de hoofdprijs aan de haal in de Song van het Jaar verkiezing van 3VOOR12. Vorig jaar zag Kaiser Chiefs zijn festivalhit ‘Oh My God’ bekroond worden, het jaar ervoor ging streek Franz Ferdinand met de eer.

Dit jaar weer een Britse band als favoriet? Knuffeljunk Pete Doherty en zijn Babyshambles bijvoorbeeld? Of toch zijn oude maatje Carl Barat met de Dirty Pretty Things? Of nieuwe namen als Klaxons, The Fratellis of Infadels? 3VOOR12 vroeg een aantal aanstormende bands, die het afgelopen weekend op London Calling speelden, naar hun favorieten.

Boy Kill Boy
Prince – Black Sweat
Tapes ‘N Tapes – Insistor
Lily Allen - Smile
Dirty Pretty Things – Bang Bang You’re Dead

The Five O’Clock Heroes
Adam Green – Nat King Cole
Yeah Yeah Yeahs – Gold Lion
The Rapture – Get Myself into it
Babyshambles – Albion
Belle and Sebastian – Funny Little Frog

The 747’s

Be Your Own Pet – Adventure
Arctic Monkeys – Fake Tales of San Francisco
Wolfmother – Woman
The Raconteurs – Steady As She Goes
The Kooks – You Don’t Love Me

Jamie T
Mystery Jets – You Can’t Fool Me Dennis
The Good, The Bad & The Queen – Herculean
Tom Waits – Long Way Home
The Strokes – Juicebox
Muse – Starlight

Je kunt nu stemmen op jouw Songs van het Jaar. De stembussen sluiten op 8 december. De uitslag volgt op woensdag 13 december in een speciale vijf uur durende live uitzending op Radio 3FM en op 3VOOR12 Central (19.00-24.00u) en op http://3voor12.vpro.nl/songvanhetjaar