Jack Stafford heeft de liefde van zijn leven gevonden

Akoestische instrumenten en lieflijke thema's centraal op tweede album

Op zijn debuutalbum 'Exes' toonde Jack Stafford zich nog een beruchte hartenbreker, maar op 'Long Live Love' heeft hij overduidelijk de liefde gevonden. Zijn geliefde Jasmine gaf zelfs haar baan én haar appartement op om haar Jack te volgen. 3VOOR12 sprak met hem tijdens Dubbel Check.

Akoestische instrumenten en lieflijke thema's centraal op tweede album

Zanger Jack Stafford is een notoire hartenbreker. Niet voor niets noemde de Brit zijn vorige album Exes (2004). Veertien nummers over voormalige geliefden belandden op die plaat en voor zijn single Toyboy liet hij zelfs een speciaal 0900-nummer in het leven roepen: dames (en zelfs heren) die de uitdaging aandurfden konden zich aanmelden. Dat is een van de dames kennelijk gelukt, want de Belgische Jasmine is de nieuwe liefde van Jacks leven én zijn belangrijkste muzikale partner. “Ik heb haar ontmoet bij de presentatie van Exes, en daarna hebben we besloten een plaat op te nemen.” Klinkt als een slim bedacht verhaal? Jack Stafford wil met alle liefde bewijzen dat ‘zijn’ Jasmine echt bestaat, maar ze is net te druk om even aan de telefoon te komen.

Concept of niet, er is het nodige veranderd bij The Jack Stafford Foundation. Het nieuwe album Long Live Love werd wederom opgenomen met producer Marc Driessen, maar klinkt heel anders. Geen electrorock meer, maar akoestische instrumenten, geen gemene liedjes voor oude liefdes, maar een ode aan de huidige. “De vorige plaat was erg lastig te spelen omdat hij niet echt met de band gemaakt was. Nu zingen Jasmine en ik, en dan hebben we nog een keyboardspeler en een percussionist. Het is overigens geen conceptplaat, maar eerder een themaplaat.” De liefde van Jasmine moet diep zijn, want ze gaf haar baan bij Nike op om hun gezamenlijke label Independent Record Company te draaien. “Ze runt het label nu fulltime, met een stagiair. We hebben haar appartement omgebouwd tot kantoor, en ze is bij mij ingetrokken.” De volgende plaat dan maar over kinderen? “Dat zullen we wel zien. Ik ga er geen beloftes over doen!”

Luister naar het gesprek dat 3VOOR12 had met Jack Stafford.