Hajo tekent twee keer per maand voor 3VOOR12

Cartoons op de site

Tijdens Lowlands maakten we voor het eerst kennis met de strips van Hajo de Reijger. Toen was het een tijdje stil maar tijdens het Noorderslagfestival doken zijn krabbels ineens weer op. Vanaf nu tekent Hajo twee keer per maand over muziek.

Cartoons op de site

Na een korte kennismaking op Lowlands bleven de krabbels van Hajo de Reijger een tijdje uit. Maar hij is weer terug op de 3VOOR12 site. Twee maal per maand kunnen we genieten van een muzikale tekening. Twee weken geleden was de eerste strip over Noorderslag al online en vandaag de volgende.

De drummer van Blues Brother Castro vindt naast zijn muzikale carrière nog tijd om te tekenen. De drang om te tekenen kwam na een verre reis. Hajo overdacht zijn leven en besloot er iets van te maken. IJverig begon hij te tekenen en stuurde zijn krabbels op naar allerlei media. Het AD plaatste ze regelmatig en er kwamen meerdere tijdelijk projecten binnen. Maar zijn muzikale genen begonnen te kriebelen en het tekenen werd even aan de kant gezet. Tot Lowlands 2005, gewapend met stiften en papier trok Hajo over het festivalterrein.

Tussen de twee tekeningen per maand vindt Hajo nog genoeg tijd voor de band. "Ik heb geen eenduidig doel in het leven en ga dus niet kiezen tussen muziek of tekenen. Ik ben gewoon een drummende tekenaar."