ESNS18: Rosemary & Garlic kan nog wat oil & vinegar gebruiken

De betere truttelpruttelfolk om doorheen te kwaken

Midden in de week zijn Rosemary & Garlic ziek, maar op zondag verdienen ze een boek vol zilverwerk. Dan zwengelt de halve wereld de streamingdiensten aan, met een krantje, cappuccino en croissantje binnen handbereik. Terwijl het koffiezetapparaat pruttelt, tuttelt de muziek van Rosemary & Garlic op de achtergrond. Lach er maar om, maar het duo uit de buurt van Utrecht verdient er maandelijks een zoet basisinkomen aan, hun populairste track telt al tien miljoen streams. Tegen de chillmuziek van zangeres Anne van den Hoogen en toetsenist Dolf Smolenaers is geen kruid gewasssen, dus je kunt er maar beter in meegaan.

Dit is toch gewoon truttelpruttelfolk dan?
Jazeker, Anne hult haar rijzige gestalte in de verplichte bloemetjesjurk. De blosjes komen op de wangen als ze verkeerd gestemd inzet. Maar dit is wel truttelpruttelfolk anno 2018. Hun geheime wapens live zijn de drummer annex elektronica wizard, en de in popmuziek te weinig gebruikte cellospeler. Door die toevoegingen krijgt hun muziek een extra laag.

Dus het is eigenlijk stiekem best wel goed?
Euh, ja. Het is geloofwaardig. Zij lijkt zo uit een spookjesboek weggelopen, hij is de verdwaalde nerd met het knotje, die bij pianoles alle walsjes uit zijn hoofd kent. Met de aantekening dat het ritme wel vaak hetzelfde is, en ze nog meer kunnen experimenteren met dynamiek en de projecties van natuurschoon nog ontbreken. Maar hier gaat de Britse folkmarkt nog veel plezier aan beleven. En Lowlands op de zondagochtend. En niet te vergeten nog een andere doelgroep: het Nederlandse concertpubliek, want dit is de ideale soundtrack om ongegeneerd doorheen te kwaken.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12