LL17: Het eerste feestje is van Jonna Fraser

Zaanse zanger/rapper trekt alle rocksterrenmoves uit de kast

Het is een eer en een last: aan Jonna Fraser de taak om Lowlands 2017 officieus te openen. Met een onvermijdelijke regenbui op komst is de temperatuur in de Heineken broeierig, desondanks staat het toch vol. De klamme druppels alcoholzweet van gisteravond staan op het voorhoofd, de ogen nog niet helemaal helder. Niet het makkelijkste publiek om op te zwepen.

Kijk hier de show van Jonna Fraser op Lowlands 2017 terug.

Fraser is de afgelopen twee jaar keihard gegroeid, met miljoenen YouTube-views en een aantal flinke hits. Voor als je toch zomaar in de tent bent beland, heeft ie een jas aan met zijn eigen hoofd erop én een man zwaait met een vlag van anderhalve meter met zijn naam in grote blokletters. Dan is er nog een vijfkoppige band, rookmachines en T-shirts om weg te geven. De Zaanse rapper is vastberaden om van zijn set een feest te maken, ondanks het tijdstip.

Het eerste deel van de set blijft wat gemoedelijk. De ene helft van de tent ouwehoert er heupwiegend doorheen, de andere kent al Jonna's refreintjes uit het hoofd en zingt mee. Lowlands vindt zijn midtempo R&B tracks prima om wakker mee te worden, maar het feest dat hij voor ogen heeft lijkt er niet helemaal in te zitten. Halverwege zakt de set in met drie langzamere tracks, even lijkt het erop dat het bij kalmpjes viben blijft.

HET MOMENT:
Maar dan maakt Jonna een rocksterrenmove: hij verdwijnt van het podium. Zijn band zet een intermezzo in, met vettige synths en gitaarsolo's. De rookmachines draaien op volle toeren. Even zijn we bang dat Fraser het publiek nu helemaal kwijt zal zijn, hierna moet hij met iets heel goeds terugkomen. En dat doet ie ook. 'Party' slaat in als een bom, het hele publiek gaat een meter de lucht in. 'Waar is het feestje?!' roept Jonna. De Heineken aarzelt geen moment: 'HIER IS HET FEESTJE!' Classic. Laat er geen twijfel over bestaan: Lowlands is begonnen, en Jonna Fraser gaf het startschot.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12