Achter Het Podium met Maaike Diks: ‘Als je kip maakt voor hiphoppers, zit je letterlijk gebakken’
Kok van Burgerweeshuis is de derde in onze reeks minidocu's
Leuk en aardig, al die prachtige concerten in poppodia door heel Nederland. Maar ze kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van een enorme hoeveelheid handen achter de schermen. In onze videoreeks Achter Het Podium stellen we je voor aan de mensen die je normaal gesproken niet ziet, maar die er wel voor zorgen dat er iets te zien valt, van toiletdames tot backstage managers.
Na Vera-programmeur Peter Weening en Tivoli’s toiletdame Sannie van Ginkel neemt Maaike Diks je mee Achter Het Podium. Maaike woont al sinds haar achttiende in Deventer en is daar nu een jaar of drie kok bij poppodium Burgerweeshuis, dat bekend staat om zijn goede catering. Ze maakt thuis de menu’s en luistert daarbij altijd naar de muziek van de act die komt spelen: ‘Ik wil me wel een beetje inleven.’ Ze probeert de clichés te vermijden, maar weet wél wie wat lekker vind: ‘Als je kip maakt voor hiphoppers, zit je letterlijk gebakken.’
Kijk de voorgaande afleveringen van Achter Het Podium hier terug. De vierde en laatste aflevering volgt volgende week.