Trackprimeur: Blaudzun geeft zijn dochter goedbedoeld advies met dit nieuwe liedje

‘Press On (Monday’s Child)’ is voorbode voor Jupiter Part II

‘Tieners, en zeker dochters, zitten niet te wachten op het zoveelste advies van hun vader’ aldus Blaudzun. Daarom vatte hij zijn gedachten en goedbedoelde adviezen voor zijn tienerdochter samen in een liedje: ‘Press On (Monday’s Child)’. We mogen je het nummer hieronder voor het eerst laten horen, een voorproefje voor het album Jupiter Part II dat op 3 maart verschijnt.

 

Vrijdagochtendvraagstuk: luister jij eerder naar je vader wanneer hij z'n goedbedoelde adviezen 's ochtends aan de ontbijttafel brengt met zijn hand op je schouder en een norse blik? Of wanneer hij het je toezingt in een liedje? Stel je dat maar eens even voor, terwijl je naar Press On (Monday’s Child) luistert.

Om zijn dochter te bereiken, schreef Blaudzun voor het tweede deel in zijn ‘Jupiter’-drieluik dit stuwende indierockliedje, waarin hij in tedere kopstem het advies geeft vooral door te zetten wanneer het tegenzit, tussen de strijkers, donkere saxofoon en een maf gitaarriedeltje. 

Blaudzun: ‘Sommige adviezen zijn overigens met een knipoog bedoeld, maar hopelijk luistert ze nu wel naar me. Ze is in ieder geval trots op het eindresultaat. Tegelijkertijd is het nummer een ode aan onverzettelijkheid en een aanmoediging om stug door te gaan als er tegenslag of miserie is.’ Jupiter Part II verschijnt op 3 maart.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12