3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Albino Sports-collectief ook zonder Friesenjung ijzersterk

De show mag dan alle kanten op vliegen, het is wel retestrak

Al vanaf het moment dat de eigenzinnige rapper Bokoedro uit de coulissen komt, heeft de Schiedammer de Roxy mee in een chant van ‘Albino Sports’ en die energie trekt de hele show door. Voor degene die geen idee hebben: Albino Sports is het label opgezet door Joost Klein. Als na een paar nummers die ándere Albino Sports-rapper Brunzyn ook op komt, lijkt de tent helemaal niet meer te stoppen. Terecht, want de beats zijn niet alleen hard en sick, Brunzyn en Bokoedro zitten ook allebei heel goed in de flow en missen geen maat. Waar je vaak achtergrondvocalen hoort bij dit soort acts op festivals, is daar bij Albino Sports geen sprake van.

Nou ja, misschien met uitzondering van één man. Wanneer Appie Musa het podium op komt, is het tijd voor een kleine onderbreking in een door Brunzyn en Bokoedro vakkundig opgebouwde set, en wel in de vorm van een beetje comedy. Wie op TikTok zit, kan bijna niet meer onder de video’s van Appie Musa uit, en vanavond neemt hij er zelfs live eentje op het podium op. Het publiek wil hier zo graag aan mee doen dat ze zomaar wel eens de best luisterende toeschouwers van het weekend kunnen zijn.

Appie Musa laat eerst iedereen het trauma van gymles op de middelbare herleven door een heuse piepjestest te doen, om vervolgens zijn eigen rapskills te laten horen. Jammer genoeg komt hij niet veel verder dan een paar goeie slikke verses, maar de rest wordt toch echt gedragen door de muziek. Appie heeft echter zoveel persoonlijkheid om deze leegte op te vullen dat niemand dit erg lijkt te vinden.

Ja, er zijn zeker wat moderne rapklassiekers uitgekomen onder het Albino Sports-label en dat is te merken, de zaal kan makkelijk de teksten van Brunzyn en Bokoedro mee rappen, of soms wat meer mompelen. Ook de De Jeugd van Tegenwoordig-sample die voorbij komt en de halfbakken Dua Lipa-cover kunnen de tent niks deren. Brunzyn doet alvast een sterke voorspelling om de show mee af te sluiten: “Joost Klein wint Eurovisie 2024!” en daarmee is het klaar. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12