BKS19: Nog te weinig in de tuin van Blossoms

Vederlichte new wave mist hits

Wat moet Blossoms hebben gedacht in de studio voor ‘de moeilijke tweede’? Afgaande op Cool Like You hebben de Britten besloten om de formule van ‘Charlemagne’ te pakken en daar maar op voort te borduren. Waar het viertal op het debuutalbum nog openlijk flirtte met eighties new wave, lokken ze het nu naar hun met rozenblaadjes bestrooide bed, terwijl Crush van Orchestral Maneouvres In The Dark zachtjes op de achtergrond speelt. Het zijn de synthesizers die de boventoon spelen en dat is ook zeker het geval hier op de One als dé opener van de vrijdag. Een promotie na drie jaar eerder in de Two te hebben gespeeld, maar – zoals Willem II verderop in Tilburg in het verleden kon beamen – een promotie kan ook te vroeg komen.

De luchtige Britsynthpopnummers zijn te opzichtig aan het zoeken naar hart en hersenen en vinden daarom voornamelijk het zand van de Beekse Bergen. Pas als halverwege het swaggerige ‘Blow’ van de eerste plaat wordt ingezet, is er beweging op podium en in het publiek te noteren. Zanger Tom Ogden doet zijn beste Alex Turner-imitatie, maar kan al het hele concert niet verbloemen dat toonvast zijn niet aan hem is besteed. Dat steekt, want de rest van de band speelt uitstekend en met een kraakheldere sound, zouden de meer op dansvloer-georiënteerde singles van 'Cool Like You' goed kunnen werken, maar de hap-slik-weg-heid van dit optreden is voelbaar. De geplande driekwartier worden 35 minuten en dat Ogden tussen de nummers door iedere keer een ander bandlid voorstelt, voelt als oprekken.

HET MOMENT
Het drie jaar oude ‘Charlemagne’ wordt nog steeds op 3fm gedraaid, de nieuwe singles zijn nog geen moment voorbijgekomen. De realiteit is dat als Blossoms dé hit vroeg in de set had gestopt, dan was het publiek snel vertrokken, dus zien we pas op het einde de handen in de lucht, een publiek dat de woorden wél kent en een Ogden die geen al te rare noten hoeft te raken. Het gevaar van de one-hit-band ligt enorm op de loer en het is te hopen voor de Stopfordians dat er in de toekomst reden is voor meer van dit soort momenten.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12