3voor12 Tilburg

Cul de Sac maakt eerste namen bekend voor CulFest

Cul de Sac viert 25-jarig jubileum met eigen festival

Dit jaar bestaat de Cul de Sac - the place to be voor de alternatieve muziekliefhebber in Tilburg - alweer 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom is CulFest in het leven geroepen: vanuit heel Nederland en België reizen er artiesten naar Tilburg om op 29, 30 & 31 maart een feestje te vieren! Gisteren maakten ze de eerste namen bekend en vanaf vandaag zijn er tickets te koop. 

Eerste namen CulFest:

Wodan Boys: Maak je klaar om te zweten en moshen op de high energy loudmouth rock vol zelfspot. Wodan Boys is de Haagse rockband rondom Mikkie B Wessels (ex-Taymir) en Thomas van der Want (ex-Soul Sister Dance Revolution) en wordt versterkt door Timo Prins en Olivier Lucas die we beiden kennen van Son Mieux. 

Indian Askin: In 2020 leek het doek te vallen voor de Nederlandse indiedarlings Indian Askin, drie van de vier leden verlieten de band. Vorig jaar was daar de comeback van frontman Nelson ‘Chino’ Ayala en zijn gloednieuwe band. Op het nieuwe album horen we nog steeds het herkenbare groovy geluid met punk- en grunge-invloeden, maar nu met een snufje Zuid-Amerikaanse roots.

Bony Macaroni: De Arnhemse band Bony Macaroni brengt tragikomische emo-pop, soms wat cynisch, soms wat zeikerig, maar altijd recht voor zijn raap. Debuutplaat The Big Bucks uit 2023 is een autobiografisch conceptalbum over Bony's generatie, de generatie van de ‘valse start’ die opgroeide tijdens de economische crisis.

Staatseinde: De interstellaire kosmonauten van Staatseinde hebben in 2006 hun ruimteschip geland om hun geluid, omschreven als ’Neue-Niederländische-Welle’, naar de aarde te brengen. De band brengt een levendige combinatie van pulserende elektronische klanken en nostalgische, hoopvolle synths naar het podium met invloeden uit allerlei hoeken: o.a. wave, punk, synthpop en EDM. 

Kuilclassics XXL: De laatste maanden konden we al met regelmaat genieten van de Cul de Sac-huisband die de Cul-classics van The Cure tot Rage Against The Machine en van Avril Lavigne tot aan de Arctic Monkey live speelden. We zijn benieuwd welke ultieme bangers er tijdens de Kuilclassics XXL op de setlist staan, maar meeblèren en dansen is sowieso gegarandeerd. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12