ADE wordt zelfstandig en kiest nieuwe directeur

Mariana Sanchotene volgt Richard Zijlma op

Een jaar na zijn aangekondigde vertrek heeft Richard Zijlma een opvolger als directeur van Amsterdam Dance Event. Mariana Sanchotene (46) volgt de man op die het festival twee decennia lang leidde. De nieuwe directeur heeft veel ervaring in de muziekwereld. Ze werkte onder andere bij ID&T, Stage Entertainment en Cirque Du Soleil. Bij ID&T werkte ze onder meer aan de internationale expansie van het bedrijf. Tegelijk is Willemijn Maas (oud directeur AVRO) aangesteld als voorzitter van de Raad van Toezicht.

Sanchotene begint meteen aan een interessante uitdaging: met haar aanstelling neemt ADE namelijk ook afstand van Buma Cultuur, waar de stichting sinds de start in 1995 onder viel. Buma Cultuur is de creatieve tak van auteursrechtenorganisatie die naast ADE ook Eurosonic/Noorderslag organiseert. “De stap naar verzelfstandiging en de start van Mariana als directeur en Willemijn als voorzitter dragen beide bij aan het verstevigingen en verduurzamen van ADE als wereldwijd belangrijkste evenement voor de elektronische muziek. Wij zijn ervan overtuigd dat met Mariane Sanchotene het Amsterdam Dance Event dat zal blijven”, aldus directeur Buma Cultuur Frank Helmink namens ADE.

De nieuwe directeur zegt: “ADE is voor mij jarenlang speciaal geweest. Het is het moment van het jaar waarop de hele elektronische muziekindustrie naar Amsterdam komt om ideeën uit te wisselen, zaken te doen, te netwerken, vrienden te ontmoeten en vooral te genieten van muziek. Ik ben er altijd al trots op geweest te kunnen zeggen dat in Amsterdam de beste elektronische muziekconferentie en het grootste clubfestival wordt georganiseerd. Ik kijk er naar uit te werken met het team ADE en met alle organisaties die betrokken zijn bij het succes van het evenement”, aldus Mariana Sanchotene.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12