BKS19: Shame heeft een zwellend ego

...en de podia groeien mee

‘The bigger the ego, the bigger the stage! Hehehehe!’ De cowboyhoed is ergens verloren en het shirtje is inmiddels uit bij Shame-frontman Charlie Steen – we zijn ook al drie nummers onderweg. Hij was altijd al een karikaturaal ventje, maar nu de podia groeien voor de Zuid-Londense post-punkband lijkt hij een regelrechte clown te worden. ‘Come on, give us your Dutch enthusiasm!,’ brult hij. De tong uit de mond gestoken, door de knieën naar achteren leunend en met zijn handen wapperend: ‘KOM MAAR OP!’ Hij wil cirkels zien, crowdsurfers en kolkende moshpits.

Daar hoeft hij eigenlijk niet eens om te vragen. Best Kept Secret smacht om half twee ’s nachts naar een band als Shame. Ze dragen de woede van de Brexit-generatie met zich mee en zijn onderdeel van de jeugd die de dreigende donderwolk boven het hoofd te lijf gaat met hoekige gitaren, maar ze spelen veel vreugdevoller dan bevriende acts als Idles en Fontaines D.C., met een jongensachtige bravoure.

HET MOMENT
Twee nieuwe nummers: de een klinkt als The Cure de ander als  U2. Wel met schreeuwerige vocalen uiteraard. Als dat zo doorgaat, wordt dat ego straks nog veel groter.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12