3voor12 Overijssel

Parallel Lines: ruige rock op roze pumps

Album-release How Can You Live With Yourself in het Metropoolcafé

door: Sharon en Maureen Vreeburg.

Op vrijdag 19 mei staat de Overijsselse band Parallel Lines in het Muziekcafé van Metropool om hun debuutalbum How Can You Live With Yourself te presenteren. Het Overijsselse rocktrio bestaat uit een enthousiaste drummer, een energieke gitarist en een stoere zangeres met een krachtige stem.

De afwisselende set zorgt voor een dynamische show. Het drietal zet eerst een aantal energieke songs in, waaronder een toffe cover van SWMRS’ ‘Miley’. Tussendoor spelen ze een aantal ballads. Tijdens een rustige song steekt een jongen uit het publiek zijn aansteker in de lucht. Zangeres Jenske lacht en als reactie omdat niemand hem volgt zegt ze op sarcastische toon: “Nice try.” Er komen nog meer covers voorbij van onder andere Sticky Fingers en Ramones.

Gitarist Gunnar is lekker wild. Zo staat hij veel te springen en klimt hij een keer op de box van de versterker. Met zijn scheurende gitaarspel en enthousiaste solo’s brengt hij het album goed tot leven. Hij laat zich af en toe iets te erg meeslepen in zijn passie om er een knallende show van te maken waardoor hij soms slordige fouten maakt, zoals het laten vallen van zijn plectrum die hij tijdens het spelen snel weer van de grond raapt en het missen van een akkoord door een geknapte gitaarband. Gelukkig is dit voor het genre muziek dat Parallel Lines maakt niet erg storend en zie je het publiek nog net zo hard genieten.

Aan het einde van de set vraagt Jenske aan Kai, de man van de merchandise, of hij een moshpit wil starten. Dit doet hij goed en er komt een gezellige moshpit op gang. Tot aan het einde blijft de moshpit opkomen. Als toegift zetten ze een rommelige cover van ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana in, waarbij Jenske vraagt of Gunnar dit wil zingen. Het publiek zingt met volle borst mee, zowel de generatie van de jongeren als de generatie van hun grootouders.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12